logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Orbán Viktor: Európában elsőként Magyarországon megkérdezzük az emberek véleményét a szankciókról

| Szerző: hirado.hu
A miniszterelnök arra kér mindenkit, a nemzeti konzultáción mondja el véleményét a szankciókról, amelyekről „brüsszeli bürokraták és az európai elitek döntöttek.”

 

Európában elsőként Magyarországon kérdezzük meg az emberek véleményét a szankciókról – hangsúlyozta közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök.

 

„Mondjuk ki őszintén, hogy a szankciók bevezetése nem demokratikus módon történt. A szankciókról a brüsszeli bürokraták és az európai elitek döntöttek. Az európai embereket nem kérdezte meg senki. A szankciók árát azonban az európai emberek fizetik meg”

– hangsúlyozta a kormányfő az Országgyűlésben.

Kijelentette: „személyes meggyőződésem, hogy mielőtt a szankciók visszavonhatatlanul és hosszú távon részeivé válnak a gazdasági életnek, meg kell ismernünk az emberek véleményét is. Ezért Európában elsőként Magyarországon megkérdezzük az emberek véleményét a szankciókról. Ezt tettük a migráció, a covid-járvány, és a genderideológia esetében is. Sikerült létrehoznunk a nemzeti egységet, és ezzel megteremtettük a válságkezelés közös alapját.”

„Most is nemzeti konzultációt indítunk, ahol a magyar emberek elmondhatják a véleményüket: egyetértenek-e a szankciókkal, támogatják-e újabb szankciók bevezetését, vagy sem. Arra kérem a magyarokat, mindenki mondja el a véleményét! Mondja el, mert a szankciók minden magyar család életét érintik és érinteni is fogják” – szögezte le a miniszterelnök.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még