logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hamis okirattal szerezte meg férje vagyonának felét egy nő

A Dabasi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki egy ügyvéd segítségével – az ügy másik vádlottjával – hamis okirattal szerezte meg idős férje nagyértékű ingatlanjának felét – közölte a Pest Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A nő úgy ismerkedett meg az ügy akkor már majdnem 80 éves sértettjével, hogy annak egyik hozzátartozóját ápolta. Az ismeretségükből személyes kapcsolat lett, majd 2016 nyarán házasságot is kötöttek – írták.

A következő évben a nő elhatározta, hogy megszerzi a sértett Alsónémediben található nagyértékű ingatlanjának felét. Felkeresett egy ügyvédet, akit rábírt arra, hogy férje tudta nélkül neki ebben segítséget nyújtson.

Az ügyvéd elkészített és ellenjegyzett egy valótlan ajándékozási szerződést, amit a nő benyújtott a dabasi földhivatalban. Így a nevére került a sértett csaknem 75 millió forintot érő ingatlanjának fele.

Az ügyben a Dabasi Járási Ügyészség a nő és az ügyvéd ellen jelentős értékre elkövetett csalás bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat – áll a közleményben.

Ajánljuk még