Fontos

Jó hírt kaptak a nyugdíjasok

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Csaknem kilencszázmilliót fordíthat környezettudatos fejlesztésre Dombrád

Európai uniós forrásból 895 millió forintot fordíthat Dombrád környezettudatos fejlesztésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros önkormányzata.

A kilenc fejlesztési elemből álló, a település általános környezeti állapotát és az elérhető szolgáltatások minőségét célzó program során új játszótér, szabadtéri kondipark, valamint rekortán futópálya épül meg, felújítják a város parkját, ahol ingyenes wifielérés és okospadok szolgálják a lakók kényelmét – közölte a Tisza parti település önkormányzata az MTI-vel.

Huszonöt térfigyelő kamerát telepítenek, internetezésre és telefontöltésre is alkalmas okos buszmegállókat hoznak létre, napelemes rendszerrel felszerelt új közösségi ház létesül, elektromosautó-töltővel ellátott parkolókat, a Tisza-parton pedig teljesen felszerelt pihenőhelyet alakítanak ki.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán elnyert, vissza nem térítendő támogatással megvalósuló fejlesztési program a tervek szerint 2025 májusában fejeződik be Dombrádon.

Ajánljuk még