logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Tűzfalcsoport feltárta, a Párbeszéd és az LMP az adófizetők pénzéből támogatja Soros embereit

| Szerző: hirado.hu
A magyar adófizetők pénzén foglalkoztatta a Párbeszéd és az LMP frakciója a Soros-hálózat hazai szereplőit. A Tűzfalcsoport szerint nyilvános adatbázis bizonyítja: a két párt frakciója rendszeresen, illetve visszatérően részesíti megbízásokban a Soros György által finanszírozott kör meghatározó szereplőit.

 

Képmutatónak nevezi az ellenzék gyakorlatát a Tűzfalcsoport, hiszen folyamatosan azzal vádolja a baloldal a polgári-nemzeti oldalt, hogy tisztességtelenül bánik a közpénzekkel, azonban amint arra lehetősége adódik, adófizetői pénzek millióival tömi ki a balliberális érdekeket kiszolgáló személyeket. A Tűzfalcsoport szerint e jelenség megcáfolhatatlanul felfedi, hogy a baloldal politikáját kizárólag a pénz mozgatja.

Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke (Fotó: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)

A Parlament.hu nyilvános adatbázisából kiderül, hogy a Párbeszéd és az LMP képviselőcsoportja rendszeresen, illetve visszatérően részesítette megbízásokban a Soros-hálózat meghatározó hazai szereplőit.

Nónay Gábor a 2019. 01. 01.–2020. 12. 31. közötti időszakban összesen 11 088 000 forint fizetést tehetett zsebre jogi tanácsadásért, valamint az Országgyűléshez benyújtott közjogi tárgyú törvényjavaslatok véleményezéséért és a frakció munkáját segítő személyes tanácsadásért közjogi kérdésekben. 2020. 01. 16. és 2020. 02. 02. között szintén megbízta a Párbeszéd az ügyvédet, akinek a fél hónapos munkájáért – amely addigra már csupán jogi tanácsadásra szűkült – 650 000 forintot fizettek ki. Ezt követően, a 2021-es évben két részletben újabb 5 808 000 forint közpénz vándorolt Nónayhoz tanácsaiért cserébe, így a miskolci jogász 2019 és 2021 között összesen 17 546 000 forinthoz jutott a Párbeszéd jóvoltából.

Szintén nem járt rosszul Sepsi Tibor Lajos, akinek az LMP frakciója 3 588 774 forintot fizetett a 2018. 05. 09.–2018. 12. 31. közötti, tehát durván féléves megbízása ellenértékeként, amely a törvényjavaslatok és módosító javaslatok közpolitikai megalapozására, kidolgozására, valamint iratszerkesztésre és jogi tanácsadásra terjedt ki. A zöldpárt 2019. 07. 01.–2019. 12. 31. között ismét megbízta Sepsit, további 3 337 500 forintért.

A két jogászban közös: mindketten hosszú évek óta kitartóan a Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatához kapcsolódó jelleggel és a balliberális oldal érdekei mentén tevékenykednek.

Nónay Gábor annak a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű jogvédő szervezetnek dolgozott ügyvédként, amelynek ügyvezető igazgatója egy korábbi interjúban elismerte, hogy a bevételek jelentős részben Soros-pénzekből, egészen pontosan az amerikai tőzsdespekuláns által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok támogatásaiból származnak.

A TASZ képviseletében Nónay látta el annak a miskolci cigányokból álló társaságnak a védelmét, akiket a bíróság csoportosan felfegyverkezve, a magyar nemzethez való tartozás miatt, közösség tagjai ellen elkövetett erőszak bűntettéért ítélt el. A perben a miskolci ügyvéd a jogos önvédelemre hivatkozva arról próbálta meggyőzni az eljáró törvényszéket, hogy az elkövetők puszta félelemből akarták meglincselni a sértetteket.

De Nónay számos más ügyben is eljárt a TASZ megbízásából: egyebek mellett sikeresen érvelt amellett, hogy a szólásszabadság védelmét élvezi az a kijelentés, ha „korruptállatnak” neveznek egy polgármestert. Elérte azt is, hogy Miskolc városát a jobboldali vezetés által bevezetett rendpárti – a liberális jogvédők és a bíróság szerint viszont szegény- és cigányellenesnek vélt – intézkedések miatt 10 millió forint pénzbüntetésre ítéljék.

Azonban nem a TASZ az egyetlen Soros Györgyhöz köthető szervezet, ahol Nónay neve feltűnik. A miskolci ügyvéd csatlakozott a Soros-alapítvány által létrehozott Eötvös Károly Közpolitikai Intézet indította tiltakozó kezdeményezéshez a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltásával összefüggésben.

A Magyar Helsinki Bizottság – amelyet csak 2021-ben 147 455 000 forinttal támogattak a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok, valamint további 121 950 500 forinttal a tőzsdespekulánshoz lazábban kötődő Oak Alapítvány – pedig egyik tanulmányában kifejezetten köszönetet nyilvánított a miskolci jogásznak, ami amellett, hogy egyértelműen determinálja Nónay Soros-hálózatban betöltött helyét, azért sem elhanyagolható tény, mert az említett szervezetnél dolgozott politikai pályafutását megelőzően az a Szabó Tímea is, aki a törpepárt frakciója nevében az ügyvéddel kötött megbízási szerződések aláírója. Mindezek ismeretében nem meglepő, hogy Nónay korábban a Karácsony Gergely által megteremtett „politikai eszközrendszert” felhasználva, vagyis a magyar miniszterelnök testi adottságait kigúnyolva vette védelmébe a párbeszédes képviselőt.

Sepsi Tibor Lajos a magát függetlennek beállító, valójában azonban a Soros-hálózat részeként funkcionáló Átlátszó.hu oknyomozó portál jogásza és újságírója, továbbá a kiadó Átlátszó.hu Közhasznú Nonprofit Kft. résztulajdonosa is.

Soros György (Fotó: MTI/EPA/Alejandro García)

A portál hazai partnereinek listáján olyan, az amerikai pénzember által támogatott szereplők jelennek meg, mint a már említett TASZ és Magyar Helsinki Bizottság, valamint a Transparency International Magyarország. Ebből kifolyólag nem meglepő, hogy az Átlátszó csak a 2021-es évben több mint 17 millió forint támogatást tudott felhasználni a Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítványok jóvoltából. Az Átlátszó azonban e tények ellenére is rendületlenül állítja, hogy őket nem érheti politikai, gazdasági befolyás. Mindenesetre elgondolkodtató: a résztulajdonos Sepsi egy másik cége, az immáron végelszámolás alatt lévő Kelsen és Coase Igazgatási Tanácsadó Kft. 2017-ben közel 3 millió forintos megbízást kapott az LMP-től törvényjavaslatok, módosító javaslatok közpolitikai megalapozására. Tehát míg Sepsi Tibor a nap egyik részében az Átlátszónál független-objektíven leleplezett, addig a nap másik részében közjogi tárgyú munkákat látott el az egyik ellenzéki pártnak.

A Tűzfalcsoport korábban már jelezte, hogy Sepsi az ugyancsak Átlátszó-közeli Gáli Csabával, valamint a Bajnai Gordon és Karácsony Gergely bizalmasának számító, a Városháza-botrány kapcsán is megismert Tordai Csabával közösen egy új alkotmánytervezetet készített elő, amely többek között korlátozná a köztársasági elnök jogköreit és liberalizálná a büntető igazságszolgáltatást.

Sepsi emellett szakértőként jelenik meg abban a Tordai Csaba vezetésével működő Tiszta Választásokért Alapítványban, amely a Bajnai Gordon által meghirdetett 20K – Húszezer ember az ország tízezer pontján egy teljes napon át nevű baloldali aktivista-toborzó kezdeményezés oldalának üzemeltetéséért felelt, és amely szervezetet az ellenzéki pártok pártalapítványai is támogattak.

Nónay és Sepsi ezer szállal kötődik a Nyílt Társadalom Alapítványok hálózatához, illetve a balliberális politikai oldalhoz.

Szintén a Párbeszédhez kötődik a 2019-es őszi önkormányzati választásokat követő pozícióosztogatás egy másik emlékezetes esete, amikor a II. kerület újonnan megválasztott baloldali polgármesterének, Őrsi Gergelynek első dolga az volt, hogy Tordai Bencének, a törpepárt országgyűlési képviselőjének feleségét az önkormányzat városfejlesztési bizottsága külső szakértőjévé tegye.

A Tűzfalcsoport szerint mindezek bizonyítják, hogy milyen megtévesztő politikát folytat az ellenzék: miközben hálózatként működve, folyamatosan azzal vádolja a polgári-nemzeti oldalt, hogy tisztességtelenül bánik a közpénzekkel, ám amint lehetősége adódik, adófizetői pénzek millióival tömik ki a balliberális érdekeket kiszolgáló embereket.

A Tűzfalcsoport szerint a hazai baloldal nem önálló entitás, az csupán a nemzetközi, Soros György vezette balliberális hálózat része, politikáját pedig kizárólag egy dolog határozza meg: a pénz.

Ez az a politikai felfogás, melynek eredményeként a Nyílt Társadalom Akapítványok érdekeit kiszolgáló Nónay és Sepsi által az ellenzéki pártoknak nyújtott tanácsok, nem egészen négy év alatt több tízmillió forintjába kerültek eddig a magyar adófizetőknek.

Ajánljuk még