logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Disney+ egy műsorát vizsgálta a Médiatanács

| Szerző: hirado.hu
Nézői bejelentés alapján vizsgálta a Médiatanács a Disney+ streamingszolgáltató tartalomkínálatában elérhető Baymax! című animációs sorozat egyik epizódját - derült ki a Médiatanács sajtóközleményéből.

Az Origo.hu is beszámolt az esetről, miszerint a műsorrészben a sorozat főszereplője, egy robot arra bátorítja az egyik fiú szereplőt, hogy hívjon el randevúra egy másik fiút.

A hatóság vizsgálata megállapította, hogy a szolgáltató által „9+” kategóriába sorolt műsorszámot a magyar szabályozás értelmében a „12 éven aluliak számára nem ajánlott” minősítéssel lehetett volna csak sugározni

– áll az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság leírásában.

Kapcsolódó tartalom

Mivel azonban a magyar nyelven is elérhető Disney+ Hollandiában bejegyzett társaság, a holland médiaszabályok vonatkoznak rá, így a testület továbbítja az ellenőrzés eredményét az illetékes társhatóság, a Commissariaat voor de Media (CvdM) részére.

Kapcsolódó hírek

A veszélyeket csak felületesen említik – elmeszelhetik a Netflix sorozatát
A Médiatanács vizsgálata megállapította, hogy a Netflixen futó sorozat úgy mutatta be a pszichedelikus szerek hatásait, hogy a 18 év alatti korosztályt a műsorban szereplő narkotikumok kipróbálására ösztönözheti. A készítők részletesen foglalkoznak a kábítószerek állítólagos pozitív hatásaival, ugyanakkor a veszélyeket csak felületesen és hiányosan említik.
Kultúra
Törlik az új Gyűrűk Ura-sorozat negatív értékeléseit
Az Amazon online mozi felveszi a harcot a kifogásolt nézőkkel szemben, akik kritizálják a Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi című sorozatát. Az IMDb hálózat legnagyobb filmaggregátorának projektoldaláról eltűnt minden negatív felhasználói vélemény.
Kultúra

Ajánljuk még