logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szombattól másfél hónapra módosul a 41-es, 47-es és 56-os villamosok közlekedése

Vágányfelújítás miatt szombattól várhatóan november 19-ig megváltozik a 41-es, 47-es és 56-os villamosok közlekedése – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint felújítják a vágányokat a Budafoki elágazás megállónál, emiatt a Fehérvári úton közlekedő villamosok a belváros felől a Savoya Parkig, illetve Budafok kocsiszínig járnak. A villamosok helyett Kamaraerdő és Budafok térségében pótlóbusszal, illetve a párhuzamos vagy alternatív eljutást biztosító autóbuszokkal lehet utazni.

Szombattól várhatóan november 19-ig tehát nem jár a 47-es villamos, helyette a hét minden napján, a 47-es villamos üzemidejében közlekedő 48-as villamossal lehet utazni a Savoya Parkig.

A 41-es villamos rövidített útvonalon, a Bécsi út / Vörösvári út és Budafok kocsiszín között jár, a Kamaraerdei Ifjúsági Park és Albertfalva kitérő között a 41-es pótlóbusz közlekedik.

Az 56-os villamos is rövidített útvonalon, Hűvösvölgy és Budafok kocsiszín között jár, de a megszokottnál ritkábban. Ugyanakkor hétköznap csúcsidőben Hűvösvölgy és a Csóka utca között 56B jelzéssel is közlekedik villamos.

Budafok kocsiszín és a Városház tér között a 114-es, a 213-as a 214-es és a terelt útvonalon közlekedő 33-as buszokkal lehet utazni. A Móricz Zsigmond körtér felől érkező villamosokról Budafok kocsiszínnél célszerű átszállni az autóbuszokra, valamint a 41-es pótlóbuszra.

A 33-as busz módosított útvonalon közlekedik, Móricz Zsigmond körtér felé a Leányka utcai lakótelep és a Vegyész utca között, Nagytétény felé az Építész utca és a Leánykai utcai lakótelep között, így a buszról a belváros felé a Savoya Parknál lehet átszállni a 17-es és a 48-as villamosra. A 133E autóbusz mindkét irányban megáll a Vegyész utcánál a 33-as autóbusz megállóhelyén az utóbbi járat útvonal-módosítása miatt – tették hozzá.

A BKK a Városház tér, illetve a Leányka utca térségéből a Móricz Zsigmond körtér, az M4-es metró, valamint a belváros, illetve Észak-Buda irányába közlekedő villamosok irányába indulóknak a 114-es, a 213-as, a 241-es és a 33-as autóbuszok használatát javasolta.

Közvetlenül a belváros felé közlekedőknek a 133E autóbuszt ajánlották, míg Kelenvölgy térségéből az M4-es metró, valamint a belváros, illetve Észak-Buda irányába közlekedő villamosok felé tartóknak a 41-es pótlóbuszt, valamint a 150-es, a 250-es, a 250B, a 251-es és a 251A autóbuszokat. Kamaraerdő térségéből az M4-es metró felé a 87-es és a 187-es autóbuszok igénybe vételét tanácsolták.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még