logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem csökken a migrációs nyomás a nyugat-balkáni migrációs útvonalon

| Szerző: hirado.hu
Továbbra sem enyhül a migrációs nyomás a déli határon. Szabadkán és környékén négyszeres kapacitással üzemelnek a befogadótáborok. A magyar határon is folyamatosan óriási a nyomás, egy nap alatt több mint 1300 próbálkozás történt – számolt be az M1 Híradója a határ menti helyzetről.

Kabátban, kapucnis melegítőben, de gyakran mezítláb, csak papucsban sétálnak a migránsok Szabadkán. Már nem csak a táborok környékén, hanem az egész városban lehet találkozni az idegenekkel. Kerítésen száradó ruhák és szemét amerre a szem ellát. Sokan sátrat vertek a kijeleölt szálláshely terültén, mert annyian vannak, hogy az épületben már nem férnek el. Azonban már nem sokáig, hiszen új épületszárnnyal bővül a befogadóközpont.

Folyamatban van a szabadkai befogadóközpontban egy új épületszárny felépítése. Hiszen a hideg idő beálltával valószínűleg az új épületben helyezik majd el a migránsokat. Továbbra is négyszeres kapacitással üzemel a szabadkai befogadóközpont – tájékoztatott az M1 tudósítója, Mészáros György.

Kapcsolódó tartalom

Innen mindenki Nyugat-Európába szeretne eljutni, az érkezők között nagyon sokan afgánok.

„Afganisztánban gondok vannak. A családom ott maradt Afganisztánban. Nagyon nagy ott a probléma. Én Franciaországba megyek, dolgozni szeretnék, és pénzt küldeni a családomnak” – mondta egy afgán migráns.

Kapcsolódó tartalom

Szabadka külvárosában a nyári halálos lövöldözés után elhíresült makkhetesi erdő közelében továbbra sem javul a helyzet. Tömegesen vonulnak a migrásnok, ami teljesen felforgatta a vajdasági lakók életét, sokan már aludni sem tudnak miattuk.

Kapcsolódó tartalom

A magyar határon is folyamatos a mozgás.

Csak kedden több mint 1300 illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a rendőrök, többségük Szerbia felől érkezett.

A legtöbb intézkedés Csongrád-Csanád megyében történt. A Ripost arra hívta fel a figyelmet, hogy az intézkedés alá vont migránsok között vannak olyanok, akik szinte hivatásszerűen közlekednek a határ két oldala között: Magyarország felé mindig új csoportot segítenek át, Szerbiába viszont már a magyar rendőrökkel vitetik vissza magukat.

Kapcsolódó hírek

Ausztria is ellenőriz Szlovákiával közös határán
Ausztria csütörtökön nulla órától ellenőrzést vezet be Szlovákiával közös határán – közölte a bécsi belügyminisztérium szóvivője, megerősítve az APA osztrák hírügynökség értesülését.
Külföld
Szlovák belügy: A határellenőrzések bevezetéséről uniós szinten kell tárgyalni
A határellenőrzések bevezetéséről az Európai Unió szintjén kell tárgyalni – közölte a szlovák belügyminisztérium arra reagálva, hogy a cseh belügyi tárca kedden rendőrségi ellenőrzések bevezetését jelentette be a Szlovákiával közös 27 volt határátkelőhelyen, arra hivatkozva, hogy Prága korlátozni akarja az illegális bevándorlást.
Külföld

Ajánljuk még