logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Kivezetné az árstopokat Gyurcsányék árnyékminisztere

A megszorításokat támogatta már a 2010 előtti Gyurcsány-korszakban is Varju László, akit Gyurcsány Ferenc felesége most energia- és rezsiügyi árnyékminiszternek nevezett ki. A Demokratikus Koalíció (DK) régi tagja a Gyurcsány-kormány idején megszavazta a parlamentben az egészségügyi dolgozók egyhavi bérének elvonását, a közelmúltban pedig helytelennek és rossznak nevezte a hatósági árakat.

Nem szakértői, hanem politikusokból álló árnyékkormány felállítását jelentette be egy hete Dobrev Klára. Gyurcsány Ferenc felesége a 2010 előtti megszorításokat is támogató Varju László energia- és rezsiügyi árnyékminiszterről pedig baráti hangon szólt.

Azt mondta: a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium egykori államtitkára fogja majd felszámolni a világban is egyre erősödő energiaválság magyarországi hatásait. Az Origo most arra emlékeztet:

Varju László 2008 és 2010 között a Gyurcsány-kormány tagjaként a pénzügyi válságra hivatkozva szüntette meg a 13. havi bért.

A lap arra mutat rá, hogy az emberek megsarcolására építő egykori balliberális gazdaságpolitika hű támogatójaként Varju László a jövőben is ugyanazt a szemléletet képviselné, mint 12 évvel ezelőtt. Idén januárban ugyanis helytelen és rossz beavatkozási módszernek nevezte az Orbán-kormány által bevezetett hatósági árakat.

Kapcsolódó tartalom

Varju László egy alkalommal a multik védelmére is kelt a Heti TV egyik műsorában, ahol a benzinárstopról és az extraprofitadóról volt szó.

A DK árnyékminiszterének korábbi állításával ellentétben a Fidesz egyáltalán nem szüntette meg az embereket védő hatósági árakat – emlékeztet rá az Origo.

A kormány jelentős támogatást ad azzal, hogy továbbra sem kell piaci árat fizetni a gázért és az áramért sem – jelentette be szeptember közepén Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón arról is beszélt: jelenleg 150–180 ezer forinttal fizetnek kevesebbet a piaci árnál a családok havonta. Ugyanakkor megjegyezte: ha az Európai Unió az energetikai szankciók kivezetéséről döntene, már másnap felére csökkenne a gáz és a kőolaj ára.

Kiemelt kép: Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke (elöl, k) és az árnyékkormánya (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

Ajánljuk még