Fontos

A néhány fokos Dunából húzták ki a rendőrök az öngyilkosságra készülő férfit

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Felújították a szegedi Jancsó Miklós Kollégiumot

A felsőoktatási intézmény saját forrásából, 136 millió forintból felújították a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) orvostudományi karának Jancsó Miklós Kollégiumát – tájékoztatta az SZTE közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

A vizsgaidőszak lezárulta után, júliusban elindult munkálatok során a kollégium 54 négyágyas szobáját háromágyassá alakították. A kollégium valamennyi – így a hat kétágyas és az öt egyágyas – szobája új bútorzatot kapott, emellett pedig felújították a parkettákat is.

A felújításnak köszönhetően a 179 személyes kollégium szobái komfortosabbá, szellősebbé és modernebbé váltak. A felkészülést a tanulószobák, a rekreációt, a szórakozást és a kikapcsolódást az intézmény konditerme, illetve közösségi terei és udvara biztosítja. A kollégiumban élők tanulmányi átlagának eredménye azt mutatja: a feltételek adottak ahhoz, hogy azok, akik az orvos- egészségtudományi képzési területet választják, biztonságos és hallgatóbarát körülmények között tanuljanak – írták.

A beruházás költségeiből 124 millió forintot az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kara biztosított, a fennmaradó 12 millió forintot az egyetem kollégiumi keretből fedezték. A berendezések szállítását, illetve a kivitelezést a Gyulai Fafém Bútor Zrt., valamint a Bertók és Társa Kft. végezte.

A Szegedi Tudományegyetemnek tizenhárom kollégiuma van, amelyek a város különböző pontjain, de a hallgatók számára egyaránt ideális környezetben helyezkednek el – fogalmaztak -, és mintegy 3800 diák lakhat bennük.

Ajánljuk még