logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fegyvereket szállítana Ukrajnába Dobrev árnyékminisztere

| Szerző: hirado.hu
Rónai Sándor DK-s EP-képviselő felel a külügyekért a dobrevi árnyékkormányban. A gyurcsánypárt egyik alapítója számos alkalommal felszólalt a külhoni magyarok ellen, a szankciós politika híve, háborúpárti nyilatkozatai pedig bejárták a sajtót.
Rónai Sándor, a párt európai parlamenti képviselője beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán

Magyarország nemzetközi kapcsolatainak helyreállítása, a közös közép-európai fellépés erősítése és a visegrádi együttműködés újjászervezése lenne az árnyék-külügyminiszter feladata Dobrev Klára szerint. A küldetés végrehajtását pedig Rónai Sándorra bízná.

Ismeretes, Rónai a DK alapító tagjai közé tartozik, 2014. októberében Pest megye Önkormányzatának képviselőjévé választották, 2018-ban a DK szóvivője lett. 2019-től az Európai Parlament képviselője, a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége frakciójában foglal helyet. Az EP-ben volt alkalma „árnyékpozícióban” is tevékenykedni, hiszen több jelentés elkészítésében is részt vett árnyékelőadóként. Civilben korábban nemzetközi kapcsolattartóként dolgozott a Hewlett-Packardnál.

Kapcsolódó tartalom

A baloldali politikus számos alkalommal szólalt fel a külhoni magyarok ellen, bírálta a határon túli honfitársainkat támogató, nemzetegyesítő intézkedéseket. Szerinte nem szabadna olyannak szavazati jogot biztosítani, aki nem él Magyarországon.

Tudjuk róla azt is, hogy a szankciós politika híve, háborúpárti nyilatkozatai bejárták a sajtót.

Emlékezetes megszólalása volt, amikor nemrég az ATV-ben a fegyverszállítást szorgalmazta. „Nagyon sajnálom a magyar kormány bejelentését, miszerint mi nem segítünk száz százalékig, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításával segítenek” – fogalmazott, és külön kiemelte azt is, hogy szerinte a fegyverszállítás nem veszélyeztetné a kárpátaljai magyarságot, hiszen nem Oroszországnak szállítanánk fegyvereket, hanem éppen Ukrajnának segítenénk ezzel.

A gyurcsányista politikus szorgalmasan dolgozik az EP-ben a Paks 2 beruházás ellehetetlenítéséért, mit sem törődve azzal, hogy a projekt akadályozásával Magyarország energiabiztonságát veszélyeztetné.

Többször felszólította a kormányt, hogy egyetlen forintot se költsön Paks II. előkészítésére. Szerinte le kell állítani az engedélyeztetési eljárást, mert az uniós szankciók miatt úgysem lehet azt finanszírozni.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még