logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

ÉBM-államtitkár: Európa élvonalába kerülhetnek 2030-ra hatékonyság tekintetében az állami beruházások

A kormány azt a célt tűzte ki, hogy 2030-ra Európán belül a magyar állami beruházások az élmezőnybe tartozzanak hatékonyság tekintetében – mondta az Építési és Beruházási Minisztérium (ÉBM) beruházási államtitkára szerdán, sajtótájékoztatón, Szentlőrinckátán.

Nagy Bálint közölte, hogy jelenleg előkészítés alatt áll az állami beruházási kerettörvény, amelynek célja, hogy egy valóban konszenzuson alapuló jogszabályi környezet jöjjön létre, amelyben minden jelentős érdekképviselet el tudja mondani a véleményét. Hozzátette, hogy a törvény célja továbbá, hogy az állami beruházások még átláthatóbban, még hatékonyabban valósulhassanak meg a jövőben.

A sajtótájékoztatón ismertették, hogy a Magyar falu programban idén 16 milliárd forint értékben újultak meg utak az országban.

Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a Magyar falu program keretében nagy felületű útjavítás részeként idén 500 kilométer útfelület újult meg az országban. Három év alatt összesen 35 milliárd forintból közel 2200 kilométer útburkolat felújítását végeztél el a programban.

Czerván György, a térség fideszes országgyűlési képviselője ismertette, hogy a választókerületben 6 települést érint a Magyar falu programban elvégzett nagy felületű útjavítás, amely több mint 200 millió forint költségvetési forrásból valósul meg.

Kiemelt képünk: Hirado.hu/ Horváth Péter Gyula

Ajánljuk még