Rendkívüli

Szamurájkarddal támadó férfi gyilkolt egy spanyolországi templomban

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Németh Szilárd: Megoldott a nagytarcsai Petőfi-lakótelep biztonságos fűtés- és melegvízellátása

Megoldott a nagytarcsai Petőfi-lakótelep mintegy 400 lakójának biztonságos fűtés- és melegvízellátása – közölte Németh Szilárd kormánybiztos kedden, Vécsey Lászlóval, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével közösen tartott sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Németh Szilárd tájékoztatása szerint a 194 lakásból álló volt honvéd lakótelep problémájával augusztus végén kereste meg a honatya, akivel fél nap alatt meg tudták oldani a helyzetet.

A korábbi, gyakorlatilag megbuktatott városvezetés után a Nagytarcsát vezető baloldali politikai formációt irányító polgármester az ügyben a balhét, nem pedig a megoldást kereste – értékelt a fideszes politikus, aki kijelentette: a rezsicsökkentés minden magyar családnak, háztartásnak jár.

Németh Szilárd felidézte, hogy a lakótelepet a néhány éve a nagytarcsai önkormányzat kérésére a Magyar Honvédség és Honvédelmi Minisztérium adta át a helyhatóságnak, azzal hogy a fűtést és az melegvíz-szolgáltatást is az önkormányzat biztosítja.

Úgy fogalmazott, hogy az új polgármester, ahelyett, hogy érdemben intézkedett volna a lakótelep ellátásának ügyében, elszalad fűhöz-fához, összevissza írogatott, a balliberális médiával rémhíreket terjesztett, ahogy ez a baloldalon szokás.

A kormánybiztos, az MVM-nek is köszönetet mondva, a rezsicsökkentés szabályaira térve azt is jelezte, hogy a lakótelepnek – az ottani lakások száma után – 194-szer 1729 köbméter rezsicsökkentett gázmennyiség jár.

Németh Szilárd beszámolt arról is, hogy a helyszínen találtak két olyan 2016-ban beüzemelt, 300 kWh teljesítményű, aprítékos kazánt, amiről a tulajdonosi jogokat gyakorló polgármester nem tudott. Csak ez a két – jelenleg nem használt – kazán mínusz 5 fokig képes garantálni az egész lakótelep teljes fűtését és melegvíz-ellátását – fűzte hozzá.

A kormánybiztos utalt arra, hogy a korábbi üzemeltetők szerint egy kéthetes karbantartást követően a kazánok használatra készek. Egyúttal azt javasolta a polgármesternek, hogy vizsgálják meg a kazánok rendszerbe állításának lehetőségét.

Vécsey László közölte: október elsejétől az MVM-nek is köszönhetően a nagytarcsai családok is megkapják az egyetemes szolgáltatást, így ők is hozzájuthatnak a havonta 181 ezer forintos havi megtakarítást eredményező támogatáshoz.

Hozzátette: a nagytarcsai családok kettős biztonságban vannak, ugyanis a gázfűzés mellett a korábbi önkormányzatoknak hála egy aprítékos kazánrendszer is biztosítja a meleget számukra.

Ajánljuk még