logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Márki-Zay büszke rá, hogy Amerikából pénzelik

| Szerző: hirado.hu
„Mi nagyon büszkék vagyunk arra, hogy bennünket nyugatról támogatnak” – jelentette ki Márki-Zay Péter az ATV Egyenes beszéd című műsorában annak kapcsán, hogy a hozzájuk érkező amerikai pénzek miatt már a rendőrség is nyomoz. A politikus továbbra is azzal védekezik, hogy jogszerűen kapták a kampánypénzt, mivel a Mindenki Magyarországa Mozgalom nem párt.

Suta érveléssel próbálta kimagyarázni magát az ATV-ben Márki-Zay Péter az amerikai támogatóktól kapott kampánypénzek ügyében. Megírtuk, a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz (MMM) érkezett milliárdos külföldi támogatások ügyében már a rendőrség is nyomozást indított.

Kapcsolódó tartalom

Márki-Zay augusztusban maga ismerte el, hogy az országgyűlési választásokat megelőzően amerikai eredetű pénzek érkeztek az MMM-hez. A Magyar Nemzet értesülése szerint most

sikkasztás és pénzmosás gyanúja miatt vizsgálódik a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje viszont még mindig úgy tesz, mintha minden jogszerűen történt volna. „Mi nagyon büszkék vagyunk arra, hogy bennünket nyugatról támogatnak” – jelentette ki, hozzátéve: teljesen rendben van, hogy pénzt fogadtak el külföldről, mert az MMM nem pártpolitikai szervezet. Vagyis szerinte a milliárdos támogatást küldő Action for Democracy szervezet nem pártkampányra adta a pénzt.

Hangsúlyozta azt is, hogy szeretettel várja az adóhatóság és az Állami Számvevőszék vizsgálatát, mert mindennel el tudnak számolni.

Amikor a riporter felvetette, hogy

az MMM elszámolásaiban ömlesztve vannak az információk, és a többezer oldalas dokumentumból valójában nem derül ki, hogy pontosan kitől kaptak és mire költöttek pénzt, sőt azt sem lehet elkülöníteni, hogy melyik forrás volt adomány és melyik tagdíj,

Márki-Zay Péter annyit válaszolt, személyiségi jogokat sértene, ha a támogatóik nevét és pontos adatait nyilvánosságra hoznák. Megnyugtatásul hozzátette: mindenhez van áfás számla és adóügyi bizonylat.

Kapcsolódó tartalom

A politikus az interjúban arról is beszélt, hogy a választásokon szinte lehetetlen megverni a Fideszt. Szerinte ennek az az oka, hogy az ellenzéki pártok nem képesek félretenni az egymás közti harcaikat. Úgy vélte: az ellenzéknek összehangolt, egységes válaszokat adnia a kormánypárt lépéseire. „Fontos, hogy a pártok ne külön utakon, ne is pártszínekben induljanak a választásokon. Lokálpatrióta, civil közösségek kellenek, csak nekik van esélyük” – húzta alá, megjegyezve: ha Gyurcsány elmegy kampányolni, az nem segít a jelöltnek.

Arra a kérdésre, hogy alapít-e saját pártot, Márki-Zay Péter úgy felelt, dolgoznak rajta, de ennek nincs most itt az ideje.

Ajánljuk még