logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Miskolcon a Fidesz, Újpesten a baloldal nyert

| Szerző: hirado.hu
Időközi választást tartottak vasárnap többek között Miskolc 3-as számú egyéni önkormányzati választókerületében és Budapest IV. kerületében is. A miskolci választáson magabiztosan, a szavazatok 56,24%-nak megszerzésével a Fidesz-KDNP jelöltje, Barta Gábor nyert, míg Újpesten a baloldali összefogás jelöltje szerezte meg a választók többségének bizalmát.

A helyi időközi választás kiírására azért volt szükség a miskolci 3-as számú önkormányzati választókerületben, mert a korábbi, DK-s önkormányzati képviselő, Hegedűs Andrea az április 3-i országgyűlési választások eredménye alapján a baloldali összefogás országos listájáról parlamenti képviselői mandátumot szerzett.

Újpesten az időközi önkormányzati képviselő választáson a baloldali összefogás jelöltje, Maholányi Zsolt nyert a szavazatok 50,92%-os megszerzésével. Budapest IV. kerületében a korábbi LMP-s alpolgármester, Kanász-Nagy Máté helyéért küzdöttek a jelöltek. Újpesten 2019-ben a baloldal nyert az önkormányzati választásokon, minden egyéni önkormányzati helyet elhoztak az összefogás jelöltjei.

Ajánljuk még