logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Túl sokat keresnek a magyarok Gyurcsányék árnyékminisztere szerint – erről ír az Origo

Dobrev Klára árnyákkormányának gazdaságpolitikája nem sok jót ígér a magyaroknak – idézték az M1 Híradójában az Origo cikkét szombat este. A portál úgy fogalmaz: adóemelések, kedvezmények és juttatások megvonása, alacsonyabb bérek, valamint drasztikus rezsiköltségek sújtanák az embereket, csakúgy, mint 2010 előtt, Gyurcsány Ferencék kormányzása idején. A lap felidézi a DK-s Dávid Ferenc korábban vállalhatatlan minimálbérről beszélt és arról, hogy túl sokat keresnek az emberek, miközben a rezsicsökkentést és családtámogatásokat is többször bírálta.

 

Túl sokat keresnek a magyarok Gyurcsányék árnyékminisztere szerint – ezzel a címmel közölt cikket az Origo. A portál azt írja: Dávid Ferenc vállalhatatlan minimálbérről, feleslegesen kiszórt szja-visszatérítésről és fegyverpénzről beszélt az elmúlt hónapokban.

A DK árnyék-gazdasági minisztere tavaly nyáron az ATV műsorában támadta a 200 ezer forintos minimálbért, szerinte ugyanis az vállalhatatlan. A katonáknak és rendőrőknek kifizetett, egyébként törvényesen előírt járandóságot Dávid Ferenc feleslegesen elpazarolt pénznek nevezte. Miközben a lakosságot és családokat segítő támogatásokról azt mondta: „elkótyavetyélt” intézkedések.

„Itt több ezer milliárd forintot elkótyavetyéltek, kiszórtak gondolkodás nélkül, rászorultsági elv nélkül, emlékezzen SZJA-tól, fegyverpénzen át minden” – fogalmazott Dávid.

A DK parlamenti képviselője a gyermeket nevelők személyi-jövedelemadóját és a 25 év alattiak adómentességét is bírálta.

„Teljesen indokolatlan, hogy a 25 év alatti munkavállalók nem fizetnek személyi jövedelemadót. Miért nem vesznek részt a közteherviselésben?”

– mondta.

Dávid a rezsicsökkentést is támadta.

„A rezsicsökkentés kérdése, ez így tarthatatlanná válik, és egyre inkább tarthatatlanabbá fog válni, ahogy késlekednek az európai uniós pénzek” – fejtette ki egyízben.

Az Origo felidézte: Dávid Ferenc védelmébe vette a multicégeket is, szerinte ugyanis rossz irány az extraprofitadó bevezetése. De kivezetné üzemanyagárstopot is. Úgy fogalmazott: nyugodtan az egekbe szökhet többek közt a benzin és a dízel ára, az emberek azt, úgyis megveszik majd.

A baloldali politikus egy alkalommal arról is beszélt, hogy szerinte nincs szükség Magyarország határainak védelmére, mert eddig se jöttek migránsok.

A háború és az uniós szankciók miatt kialakult energiaválságos helyzetben pedig Dávid Ferenc letolvajozta a magyar embereket.

„Amikor meghallottam azt, hogy kályha- és kazánprogramot indítunk, akkor az jutott eszembe, hogy akkor milyen jó környezetszennyezés lesz, meg hogy fogják lopni a fát az emberek az erdőben, akik rászorulnak” – hangoztatta.

Az Origo azt írja: mindezek fényében kijelenthető, hogy Gyurcsány felesége, Dobrev Klára árnyékkormányának gazdaságpolitikája nem sok jót ígérne a magyaroknak, a nemzetközi nagyvállalatok viszont jól járnának. A lap úgy fogalmaz: adóemelések, kedvezmények és juttatások megvonása, alacsonyabb bérek, valamint drasztikus rezsiköltségek sújtanák az embereket, csakúgy, mint 2010 előtt, Gyurcsány Ferencék kormányzása idején.

Kiemelt kép: Dobrev Klára (hirado.hu/Horváth Péter Gyula).

Ajánljuk még