Rendkívüli

Meghalt az ukrán belügyminiszter

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ötven sírhelyet rongáltak meg a tiszabői temetőben

Több mint ötven nyughelyről tulajdonítottak el kegytárgyakat és síremlékeket rongáltak meg a tiszabői temetőben, a feltételezett elkövetőt elfogták – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

A 32 éves helyi férfit egyelőre 5 rendbeli lopás miatt hallgatták ki gyanúsítottként a kunhegyesi rendőrőrsön. A gyanúsított különösebb magyarázatot nem adott arra, mi motiválta vandál cselekményében – olvasható a rendőrség közleményében.

A rongálást egy tiszabői lakos szerdán jelentette be a rendőrségen, miután megdöbbenve tapasztalta, hogy hiányzik hozzátartozója síremlékéről egy angyalszobor, egy mécsestartó és egy napelemes gyertya, továbbá valaki letört a sírról egy húsz centiméter magas, fehér angyalszobrot – írták.

A rendőröknek a helyszínen több helybéli sértett is arról számolt be, hogy valaki márványból, gipszből vagy porcelánból készült szobrot döntött le, illetve tulajdonított el a temetőben hozzátartozójuk sírjáról – közölték.

A nyomozók az eltulajdonított kegytárgyakat a gyanúsított anyjának nyughelyénél megtalálták. A sértettek felkutatása folytatódik, így biztosra vehető, hogy a terhelt bűnlajstroma tovább bővül – tájékoztatott a rendőrség.

Ajánljuk még