logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lendvai rátett még egy lapáttal: Az árnyékkormány kevés, árnyékparlament kell

| Szerző: hirado.hu
Nem tűrhette szótlanul az MSZP, hogy a Dobrev Klára árnyékkormányt hozott létre, sőt, a szocialisták úgy érzik, überelni kellene a DK-s kezdeményezést. Lendvai Ildikó a minap azzal állt elő, hogy nem elég néhány árnyékminiszter, szerinte egy egész árnyékparlamentre van szükség.

Lendvai Ildikó, az MSZP volt elnöke szerint létre lehetne egyfajta árnyékparlamentet, amelyben civilek és ellenzéki politikusok tárgyalnák meg a válságkezelés módját. A szocialista frakcióvezető a Klubrádiónak nyilatkozva állt elő az ötlettel. A politikus az interjúban

aggasztónak és veszélyesnek nevezte, hogy a Dobrev egy saját, DK-s, egypárti árnyékkormányt hozott létre, és nem egyeztetett az ellenzék többi pártjával egy közösen megalkotható testületről.

Lendvai szerint a DK stratégiát váltott, mert korábban, a választás előtt a párt az ellenzéki összefogás egyik motorja volt, még ha Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölttel voltak is konfliktusai.

„Úgy tűnik, hogy csalódtak a koalícióban és dominánssá akarnak válni”

– állapította meg.

Elmondta azt is, hogy szerinte nem volna jó ötlet, ha minden ellenzéki párt megalakítaná a saját árnyékkormányát és versenyre kelne a Dobrev-féle csapattal. „Még így is elég nagy az aránytalanság – minden jó szándék és politikai igyekezet ellenére – a DK és a Fidesz támogatottsága között,

már csak az hiányzik, hogy az úgyis kisebbségben lévő ellenzéki oldalon több árnyékkormány vitatkozzon egymással”

– jegyezte meg, majd előállt a nagy dobással: árnyékkormányok helyett valami árnyékparlament-félére lenne szükség, amelybe a politikusok civil szervezeteket is bevonnának.

Ajánljuk még