logo

Műsorújság

Rendkívüli

Hősi halottá nyilvánították Baumann Pétert, az Újbudán meggyilkolt rendőrt

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Lebuktak Karácsonyék, utólag írhatták át a metró ütemtervét

| Szerző: hirado.hu
Nem akarta a főváros, hogy kiderüljön, csúszik az M3-as metró átadása, ezért utólag igazíthattak egy kicsit az ütemterven. Csakhogy a turpisságot felfedezte a sajtó.

Utólag módosították az M3-as metró felújításával kapcsolatos vállalásokat – hívta fel a figyelmet a Világgazdaság. A kínos bakit felfedező portál szerint a metróvonal felújításának hivatalos honlapján (m3felujitas.hu) már hosszú ideje az szerepelt, hogy 2023 első negyedévében tervezik átadni – a pontos dátum március 15-e volt – az utasforgalomnak a metrót.

Csütörtökön azonban új szövegrész került a régi helyére, amely szerint 2023 márciusában csak a felújítási munkálatok fejeződnek be.

Ez pedig azt jelenti, hogy csúszik az átadás, hiszen a felújítási munkák végeztével még le kell folytatni a hatósági ellenőrzéseket és a próbafutásokat, amelyek újabb hónapokat vesznek igénybe.

Az új ütemterv szerint az utolsó két állomást (Nagyvárad tér és Lehel tér) március helyett csak májusban nyitnák meg.

A VG cikke felidézi továbbá, hogy amikor korábban írtak a metróátadás negyedéves csúszásáról, akkor Karácsony Gergely főpolgármester először félreértésnek nevezte a cikket, majd nem sokkal később az Inforádió Aréna című műsorában már hazugságot emlegetett. Érdekes kérdés, hogy akkor miért gondolták mégis fontosnak az eredeti vállalások utólagos módosítását.

A trükközést egyébként a világháló változáskövetője, a Wayback Machine segítségével leplezték le, amely tárolta az m3felujitas.hu verzió előzményeit és még most augusztus 22-én is olyan mentést készített, amiben a korábbi átadás szerepelt.

Ajánljuk még