logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közel 700 migránst állítottak meg a hatóságok

| Szerző: hirado.hu
Állandósult a nyomás a határon. A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. szeptember 22-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 549 határsértőt tartóztattak fel és 119 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte a police.hu.

 

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 19 esetben összesen 86 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Bácsbokod, Balotaszállás, Budzsák, Bugac, Gara, Homorúd, Kelebia, Kunbaja, Madaras, Petőfiszállás, Sárhát és Vaskút közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 39 esetben összesen 404 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kiszombor, Mórahalom, Nagylak. Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged és Zákányszék közigazgatási területén.

Pest megyében a járőrök 3 esetben összesen 12 határsértőt tartóztattak fel Inárcs és  Vác közigazgatási területén.

Kapcsolódó tartalom

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök 4 esetben összesen 19 határsértőt tartóztattak fel Zsira,  Tőzeggyármajor és Hegyeshalom közigazgatási területén.

A rendőrök Budapesten 8 esetben összesen 19 határsértőt tartóztattak fel.

A rendőrök Komárom-Esztergom megyében 4, Heves megyében 2, Tolna megyében 3 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, albán, algériai, egyiptomi, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 2 esetben, Csongrád-Csanád megyében 4 esetben a rendőrök összesen 119 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészés miatt 5 ember ellen indult büntetőeljárás.

Ruzsánál szeptember 22-én 00 óra 5 perckor járőrök megkíséreltek ellenőrzés alá vonni egy lengyel tehergépkocsit, a jármű vezetője az ellenőrzés megkezdése előtt elmenekült a helyszínről. A jármű rakterében 26, magukat szír állampolgárnak valló illegális migránst tartóztattak fel. Az embercsempész felkutatása jelenleg is folyamatban van.

Ásotthalom közigazgatási területén 2022. szeptember 22-én 2 órakor a járőrök intézkedés alá vontak egy román személyautót, amelyet egy román férfi vezetett. A sofőrön kívül a járműben 14, magukat afgán állampolgárnak valló férfi utazott.

Budapesten 2022. szeptember 22-én 2 óra 15 perckor a járőrök egy magyar honosságú személygépkocsit ellenőriztek, melyet egy török férfi vezetett. A járműben 7, magukat szír állampolgárnak valló férfi és nő tartózkodott.

Inárcs közigazgatási területén 2022. szeptember 22-én 11 óra 20 perckor a járőrök intézkedés alá vontak egy magyar személyautót, amelyet egy magyar férfi vezetett. A sofőrön kívül a járműben 3, magukat szír állampolgárnak valló férfi utazott.

Kapcsolódó tartalom

Kelebia külterületén 2022. szeptember 22-én 17 óra 30 perckor a járőrök ellenőriztek egy lengyel személygépkocsit, a hozzákapcsolt lengyel lószállító utánfutóval, amelyet egy ukrán férfi vezetett. A járműben utas nem volt, a vontatmányában azonban 16, magukat szír állampolgárnak valló férfi utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján Inárcs közigazgatási területén 2022. szeptember 22-én 21 óra 51 perckor a járőrök intézkedés alá vontak egy szerb férfit, aki egy szerb személyautót vezetett. A sofőrön kívül a járműben összesen 7, magukat indiai állampolgárnak valló férfi utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A borítókép illusztráció. Fotó: police.hu.

Ajánljuk még