Aktuális

Peruban bezárták Machu Picchu romvárost, Limában feszült a helyzet

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fényes nappal kétezer forintért fosztottak ki egy 90 éves jánoshalmi asszonyt

| Szerző: hirado.hu
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás miatt vádat emelt egy jánoshalmi nővel szemben, aki az idős kora és betegségei miatt a kerékpárját nehezen toló 90 éves sértettől elvette a kerékpárjának kormányára felakasztott kézitáskáját. A táskában mindössze kétezer forint készpénz volt – olvasható az Ügyészség oldalán.

A vádirat szerint a fiatal nő 2022. június 5-én, kora délután egy jánoshalmi utcában figyelt fel az idős, a kerékpárjára támaszkodó, azt nehézkesen toló asszonyra. A néni a kerékpárjának kormányára akasztotta fel táskáját, amelyben benne volt a kulcscsomója, egy műanyag doboza és a kétezer forint készpénzt tartalmazó pénztárcája.

Az elkövető a sértett idős korát és rossz egészségügyi állapotát kihasználva az idős nő elé lépett, majd a táska fülét több alkalommal megrántotta, amelytől az elszakadt. A vádlott a táskát magához vette és a saját kerékpárjával elhajtott.

A vádlott pár utcányira a táskát átkutatta, az abban lévő értékek közül csak a pénzt tartotta meg. A táskát annak tartalmával együtt eldobta. A sértett a szomszédaitól kért segítséget, akik a vádlott után mentek. Az elhagyott értékeket megtalálták és sértettnek visszaadták, így az okozott kárból 1 600 forint megtérült.

Az ügyészség a nőt kifosztás bűntettével vádolja és vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását  indítványozza.

A kiemelt képünk illusztráció.

 

Ajánljuk még