logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Zavaros múltú árnyékot állított rá a belügyekre Dobrev

| Szerző: hirado.hu
Gyanús rejtélyek övezik a baloldali árnyékkormányban belügyminiszteri pozíciót kapott Mustó Gézát. Szakmai múltjáról semmit nem tudni, ráadásul hosszú éveken át munkanélküli volt, sokat tartózkodik viszont az Egyesült Államokban.

A DK színeiben politizáló Mustó Géza Zoltán Kőbányán tevékenykedik, a kerületben ő a rendvédelemért és közbiztonságért felelős alpolgármester, de ezen kívül meglepően keveset tudni róla, az országos politikában teljesen ismeretlen figura. Az interneten nem lelhető fel róla önéletrajz, szakmai múltjáról semmit sem tudni. Egy kerületi közéleti hírportálon 2019-ben került ki róla egy nagyon szűkszavú bemutatkozó szöveg, ahol művelődésszervezőnek mondja magát. Közösségi oldalán viszont sok közös fotója van Dobrev Klárával.

Sajtóértesülések szerint egyébként az a hír járja róla, hogy nagy multicég vezérigazgatója volt, s egy időben a Facebook-oldalára azt írta ki, hogy ő egy „gazdasági szakember”. Ennek azonban sehol nincsen kézzelfogható bizonyítéka. A Magyar Nemzet utánajárt a politikus múltjának, a lap forrásai szerint

Mustó nemhogy cégvezető nem volt, de évekig munkanélküliként tengette napjait.

Tudomásuk szerint Mustó a 2010-es években egyéni vállalkozóként dolgozott, és hosszabb ideig, 2013 és 2017 között regisztrált munkanélküli volt. Információik szerint 2019-es alpolgármesterré választása előtti hónapokban is munkanélküli volt.

Egyetlen, a nyilvános adatok alapján beazonosítható munkahelye egy kutyás vállalkozás, ahol a 2000-es évek második felében dolgozott a cég egyik képviselőjeként. Nem hivatalosan viszont azt mondták róla a Magyar Nemzet által megkérdezettek, hogy a multicég, ahol korábban Mustó dolgozott, egy amerikai-magyar  kontaktlencsegyártó vállalat, amelynek állítólag egy Budapest környéki városban van telephelye.

Az informátorok szerint a politikus sokat tartózkodik az Egyesült Államokban,

és leginkább csak este nyolc óra után lehet őt elérni telefonon, vélhetően az időeltolódás miatt. Amikor azonban lap munkatársa személyesen próbálta korábbi munkahelyeiről kérdezni,

az alpolgármester megtagadta a válaszadást, és semmit sem árult el a múltjáról.

Megnéztük a politikus vagyonnyilatkozatát is, amelyből szintén nem sok minden derül ki. A Kőbánya.hu oldalon fellelhető dokumentum szerint Mustó Géza egy 62 négyzetméteres kőbányai szövetkezeti lakás és egy 300 négyzetméteres veresegyházi családi ház tulajdonosa, mindkettőt ajándékozás révén szerezte. Nagy értékű ingóságaiként néhány festményt sorol fel, amelyekhez szintén ajándékozás, illetve öröklés útján jutott.

Gazdasági érdekeltsége nincs, és az alpolgármesteri munkáján kívül semmi egyéb adóköteles jövedelmet nem említ. Nyolcmillió forint készpénzzel rendelkezik.

A lap értesülései szerint egyébként a baloldal számára csúfos bukást hozó tavaszi választás óta a DK a „vérfrissítés” jegyében kevésbé ismert, új arcokkal próbál erősíteni. Az egyik ilyen újonc lenne Mustó, akit állítólag a főpolgármester-helyettesi székből a parlamentbe távozó Gy. Németh Erzsébet helyére szántak, ám a főváros vezetése végül nem mellette, hanem Bősz Anett mellett döntött.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még