logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több mint ezeregyszáz migránst állítottak meg tegnap a hatóságok a határon

| Szerző: hirado.hu

Továbbra is magas a határsértéssel próbálkozó migránsok száma. A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. szeptember 21-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 903 határsértőt tartóztattak fel és 215 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – számolt be a police.hu.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 26 esetben összesen 211 határsértőt tartóztattak fel Bácsborsód, Bácsszőlős, Balotaszállás, Budzsák, Csikéria, Gara, Hercegszántó, Hóduna, Homoród, Katymár, Kelebia, Kiskunhalas, Mélykút, Nagybaracska, Petőfiszállás és Tompa közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 31 esetben összesen 556 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Bordány, Kübekháza, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Szatymaz és Szeged közigazgatási területén.

Kapcsolódó tartalom

Pest megyében a járőrök 6 esetben összesen 68 határsértőt tartóztattak fel Bugyi, Gyál, Inárcs, Nagykőrös, Vác és Zsámbék közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében a járőrök 3 esetben összesen 19 határsértőt tartóztattak fel Ács, Dad és Kömlőd közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök 4 esetben összesen 32 határsértőt tartóztattak fel Győr, Nagylózs és Nagycenk közigazgatási területén.

A rendőrök Újmohácson 2, Budapesten 5 esetben összesen 8, Bicskén 7 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, iraki, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 5, Csongrád-Csanád megyében 6 esetben a rendőrök összesen 215 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 3 embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt 1, embercsempészés miatt 9 ember ellen indult büntetőeljárás.

Bugyi közigazgatási területén 2022. szeptember 21-én 0 óra 50 perckor a járőrök intézkedés alá vontak egy lengyel honosságú teherautót, amelyet egy ukrán férfi vezetett. A jármű rakterében 24, magukat szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Bokod és Dad települések közötti útszakaszon, 2022. szeptember 21-én 0 óra 40 perckor a járőrök megkíséreltek ellenőrzés alá vonni egy francia honosságú személygépjárművet, ami a rendőri jelzésre nem állt meg. A jármű vezetője később Dad külterületén behajtott egy kukoricaföldre majd megállt, ezt követően sofőr, valamint a jármű utasai a helyszínről elfutottak. A helyszínen végrehajtott terepkutatás során a rendőrök 6, magukat indiai állampolgárnak valló illegális migránst tartóztattak fel. Az embercsempész felkutatása jelenleg is folyamatban van.

Bicske közigazgatási területén 2022. szeptember 21-én 7 órakor a járőrök ellenőriztek egy magyar honosságú személygépkocsit, amelyet egy üzbég állampolgárságú férfi vezetett. A sofőrön kívül a járműben 7, magukat szír állampolgárnak valló férfi utazott.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Győri Osztályának jelzése alapján 2022. szeptember 21-én 6 óra 57 perckor az M1-es autópályán, Győr közigazgatási területén a rendőrök ellenőriztek egy bolgár férfit, aki egy osztrák honosságú teherautót vezetett. A jármű rakterében 23, magát szír állampolgárságúnak valló férfi utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján Inárcs közigazgatási területén 2022. szeptember 21-én 11 óra 23 perckor a járőrök intézkedés alá vontak egy lengyel honosságú teherautót, amelyet egy ukrán férfi vezetett. A sofőrön kívül a járműben összesen 26 , magukat szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján Ács közigazgatási területén 2022. szeptember 21-én 11 óra 45 perckor a járőrök intézkedés alá vontak egy egyiptomi férfit, aki egy osztrák honosságú személyautót vezetett. A sofőrön kívül a járműben összesen 4, magukat szír állampolgárnak valló férfi utazott.

Kapcsolódó tartalom

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján, Ásotthalom külterületén 2022. szeptember 21-én 15 óra 20 perckor a járőrök intézkedés alá vontak egy szerb férfit, aki egy szerb honosságú személyautót vezetett. A sofőrön kívül a járműben összesen 14, magukat indiai állampolgárnak valló férfi utazott.

Öttömös közigazgatási területén 2022. szeptember 21-én 19 óra 10 perckor a járőrök egy osztrák honosságú személygépkocsit ellenőriztek, melyet egy szír férfi vezetett. A járműben 27, magukat szír állampolgárnak valló személy tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának jelzése alapján, Ásotthalom közigazgatási területén 2022. szeptember 21-én 21 óra 10 perckor az 55-ös számú főúton az egyenruhások ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú kisteherautót, amit egy 46 éves albán állampolgárságú férfi vezetett. A gépkocsiban 18 fő, magukat afgán állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

Öttömös közigazgatási területén, az 55-ös számú főúton 2022. szeptember 21-én 22 óra 15 perckor a rendőrök egy román honosságú személygépjárművet ellenőriztek, melyet egy 60 éves román férfi vezetett. A gépjárműben 6, magukat török állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Gyál közigazgatási területén az M5 autópályán 2022. szeptember 21-én 22 óra 27 perckor a járőrök a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú személygépkocsit. A gépkocsi vezetője az intézkedés megkezdése előtt elmenekült a helyszínről. A gépkocsiban 13, magukat indiai állampolgárnak valló személy tartózkodott. Az ügyben ismeretlen tettes ellen embercsempészés miatt bűntetőeljárás indult.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kapcsolódó tartalom

A borítókép illusztráció. Fotó: police.hu. 

Ajánljuk még