Időjárás

A fél országban havazik, Budapesten is esett

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Letették a Bátonyterenyét elkerülő új nyomvonalú út alapkövét

Letették a Nógrád megyei Bátonyterenyét elkerülő új nyomvonalú út alapkövét – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. csütörtökön.

A teljes fejlesztés Bátonyterenye átkelési szakaszának korszerűsítésével, felújításával, valamint egy új elkerülő út építésével és az északi-déli irányú összekötő út kialakításával valósul meg várhatóan 2024 elején.

A munkálatokat követően jelentősen csökkenni fog a baleseti kockázat, a belterületi szakaszok forgalma és a belterületi környezetterhelés is, továbbá rövidebb idő alatt lehet majd megközelíteni a térség településeit – írták.

A közlemény szerint a beruházást a NIF Zrt. az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából, hazai forrásból 14,2 milliárd forint értékben valósítja meg. A kivitelezést a Colas Út Építőipari Zrt. és a HE-DO Építő Zrt. konzorciuma végzi.

Felidézték, hogy az ITM 2021 elején adta ki a NIF Zrt. részére a Bátonyterenye-Kisterenye elkerülő út megépítésének feladatát, majd 2021 nyarán bővítette a műszaki tartalmat Bátonyterenye átkelési szakaszának korszerűsítésével és felújításával.

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: MTI/Kiss Gábor)

Ajánljuk még