logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Dobrev Klára a DK vizitdíjpárti egészségpolitikusát nevezte meg árnyékminiszternek

| Szerző: hirado.hu
Bezárt kórházak és fizetős vizsgálatok várnának a betegekre, ha Komáromi Zoltánon múlna az egészségük. A DK-s politikus nem először kap árnyéktárcát, 2018-ban Karácsony Gergely is rábízta volna az egészségügyet.

Árnyéka sem maradna a magyar kórházak nagy részének, ha Komáromi Zoltán kezébe kerülne az egészségügy. Dobrev Klára a DK 

vizitdíjpárti egészségpolitikusát nevezte meg árnyékkormánya egészségügyi miniszterének, aki háziorvos létére egyik élharcosa volt a baloldal oltásellenes kampányának, és többször kiállt a kórházbezárások mellett is.

Emlékezetes, a 2010 előtti baloldali kormányzások idején 16 ezer kórházi ágy szűnt meg, és hatezer egészségügyi dolgozó távozott a rendszerből, emellett vizitdíjat és kórházi napidíjat vezettek be. Elképzelésük azóta sem változott, a tavaszi választási kampányban kiderült, hogy a baloldal továbbra is fizetős egészségügyet szeretne.

Komáromi Zoltán, DK-s országgyűlési képviselő centralizálná az ágazatot, a jelenleg működő 164 kórház helyett szerinte elegendő lenne országszerte 10–15 nagyobb egészségügyi centrum.

Kapcsolódó tartalom

„Sokkal jobban jár mindenki, hogyha arra a helyre viszik be, ahol minden, pénz, paripa, fegyver ott van egy helyen, és hogy ne legyen meglepetés. Egy alacsonyabb progresszivitási szintű intézmény nem rendelkezhet sem azokkal a műszerekkel, sem azzal az emberi erővel, szakértelemmel (…) Vannak műtétek, ahol négy-öt embernek kell a műtőben benn lenni. Egy kisvárosi kórházban ezt logikusan nem lehet megcsinálni” – ismerte el Komáromi az ATV-nek nyilatkozva, hogy a vidéki kistelepülések jó részét megfosztaná a kórházától.

Ha tehetné, Komáromi bezáratna néhány szülészeti osztályt is, mert szerinte „egy szülészet akkor működik jól, és akkor biztonságos ott szülni, hogyha egy évben azon az osztályon ötszáz szülést levezettek”.

Az orvos-politikus a koronavírus-járvány idején főként az oltásellenes nyilatkozataival került be a hírekbe. Miközben ő maga az elsők között vált védetté a vírussal szemben. A Szputnyik V hazai alkalmazását például „emberkísérletnek” nevezte, egy elhíresült ATV-s interjúban pedig vitatta azt az állítást, hogy minden vakcina jobb, mint elkapni a betegséget.

Kapcsolódó tartalom

Ismert, a DK még petíciót is indított a keleti vakcinák hazai alkalmazása ellen, pedig szakértők szerint valamennyi Magyarországon elérhető vakcina biztonságos és hatékony.

Komáromi egyébként nem először árnyékminiszter, a háziorvos 2018-ban az MSZP–Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltjének, Karácsony Gergely – jelenlegi főpolgármester – árnyékkormányának egészségügyi tárcavezetőjeként mutatkozott be, már akkor is az egyik legismertebb támogatója volt a vizitdíjnak.

Ajánljuk még