logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Az egész ország a szívébe zárta az M7-esen unokáját megmentő nagymamát

Mégsem kell bírságot fizetni annak a nagymamának, aki még júliusban azért használta a leállósávot az M7-es autópályán, hogy segítsen 7 éves unokáján. A kisfiú ugyanis félrenyelt és fuldokolni kezdett. A bírságról szóló csekket automatikusan kiküldték, de másodfokon törölték az eljárást, sőt, meg is ajándékozták a nagymamát – számolt be róla az M1 Híradója.

Különleges vendégek kéredzkedtek be Berkei Éva otthonába. A rendőröknek jó oka volt, hogy – nem nagy erővel – de a helyszínre vonuljanak.

Berkei Éva még júliusban hazafelé tartott férjével és unokáival a Balatonról Budapestre az M7-es autópályán. Az egyik pillanatban 7 éves unokája rosszul lett, fulladni kezdett. A nagymama nem tétovázott, azonnal a leállósávba hajtott, elakadásjelzőt kapcsolt, majd megmentette unokája életét. Először úgy tűnt, megbüntetik, mivel szabálytalanul használta a leállósávot.

„Úgy ítéltük meg, hogy minden körülményt figyelembe véve, Ön nem tehetett mást” – mondta az egyik rendőr.

A bírság ugyan automatikusan ment, de ebben az esetben az eljárást megszüntették. Az erről szóló nyilatkozatot a budapesti rendőrfőkapitány és a Belügyminisztérium államtitkára adta át.

„Én azért köszönöm főkapitány úrnak tényleg, hogy kezébe vette ezt az ügyet és megnézte emberi arcán, mert az esetek 99,99 százalékánál ez így automatikusan tud működni” – mondta Rétvári Bence.

„Azt remélem, hogy mások se esnek pánikba, és tudják, mi az egyetlen helyes megoldás” – mondta a nagymama.

A közigazgatási eljárás megszüntetésével együtt a fellebbezési illetéket is visszakapja a nagymama.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még