logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A kormányhivatal számára felújított épületet adtak át Salgótarjánban

Átadták a Nógrád Megyei Kormányhivatal számára felújított régi ÁNTSZ-épületet csütörtökön Salgótarjánban, a beruházás 886 millió forintba került.

Az átadóünnepségen Domokos Péter, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárságának munkatársa közölte: 2012 óta különböző uniós projektekből és hazai forrásból Magyarországon mintegy 500 kormányhivatali épület újult meg 50 milliárd forintból.

A korszerűsítések mérséklik a károsanyag-kibocsátást, hozzájárulnak a hatékony energiafelhasználáshoz, a fenntartható fejlődéshez, és nem utolsósorban a lényegesen olcsóbb üzemeltetéshez – hangsúlyozta, hozzáfűzve: országos szinten az épületfelújításokra biztosított hazai forrás több mint 4 milliárd forintot tesz ki az idén.

Domokos Péter a kormányhivatalok működését a szolgálattal, az értékközpontúsággal és a hatékonysággal jellemezte.

Kifejtette, olyan szolgáltató államot hoztak létre, amelyben az állampolgár van a középpontban, az elmúlt évtizedben véghezvitt bürokráciacsökkentésnek köszönhetően pedig egyre egyszerűbb, gyorsabb és kényelmesebb az ügyintézés.

Lépésről lépésre megszüntették az emberek életét feleslegesen bonyolító jogszabályokat, folyamatosan fejlesztik az intézmények informatikai rendszerét – hangsúlyozta az államtitkárság ügyfélbarát fejlesztések koordinációjáért felelős munkatársa.

Domokos Péter, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárságának munkatársa, Szabó Sándor Nógrád megyei főispán, Becsó Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője és Skuczi Nándor, a Nógrád megyei közgyűlés elnöke  átvágja a nemzeti színű szalagot (Fotó: MTI/Komka Péter)

A Nógrád Megyei Kormányhivatalt vezető Szabó Sándor ismertette: a Köjál, majd az ÁNTSZ 1965-től 2007-ig működött az azóta üresen álló épületben, amelyen többek között külső-belső szigetelést végeztek, napelemmel szerelték fel, háromrétegű hőszigetelt ablakokra cserélték a régieket, LED-es világítást építettek ki, és a mozgáskorlátozottak számára is elérhetővé tették a hivatalt, amelyben az agrár- és vidékfejlesztési, valamint a családtámogatási osztály működik majd.

A főispán tájékoztatása szerint 2011-ben, a kormányhivatal működésének kezdetén 37 épületben dolgoztak, ez a szám ma 28.

Az eredmények között említette, hogy nyolc megyei telephelyen végeztek el energetikai beruházásokat, és az utóbbi hét évben 2,5 milliárd forintot költöttek ingatlanfelújításokra, csak Salgótarjánban.

Becsó Zsolt (Fidesz), a kelet-nógrádi térség országgyűlési képviselője kiemelte, hogy sikerült jól működő rendszert kiépíteni a 2011-ben létrejött kormányhivatalokkal.

A Nógrád Megyei Kormányhivatal nehéz helyzetben volt, mert leépült, rossz állapotú infrastruktúrát kellett átvenniük, de mára ezekből európai színvonalú intézményeket alakítottak ki – mondta a képviselő.

Ajánljuk még