Aktuális

Egyelőre marad a rácsok mögött Eva Kaili, a brüsszeli korrupció főszereplője

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Több mint 850 határsértő ellen intézkedtek a hatóságok

| Szerző: hirado.hu
Folyamatos migrációs nyomás alatt van a déli határ. A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. szeptember 20-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 652 határsértőt tartóztattak fel és 202 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – számolt be a police.hu.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök 18 esetben összesen 106 határsértőt tartóztattak fel Csikéria, Lajosmizse, Tompa, Katymár, Mélykút, Petőfiszállás, Hercegszántó, Vaskút, Balotaszállás és Kelebia közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 37 esetben, összesen 423 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Öttömös, Kistelek, Kübekháza, Szatymaz, Nagylak, Kiszombor, Röszke, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén.

Kapcsolódó tartalom

Budapesten 17 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Törökszentmiklós 3 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Ács területén 36 határsértőt tartóztattak fel.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Fertőendréd, Fertőszentmiklós, Jánossomorja, Lövő területén összesen 53 határsértőt tartóztattak fel.

Nógrád megyében, Rétság területén a rendőrök 14 illegális migránst fogtak el.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 3 esetben Bács-Kiskun, és 8 esetben, Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 202 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 4 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

A NAV munkatársainak észlelése alapján Ács közigazgatási területén az M1- es autópályán, a járőrök szeptember 20-án 4 óra 55 perckor intézkedés alá vontak egy angol honosságú tehergépkocsit és annak román vezetőjét. A gépjárműben 34 fő szír állampolgár tartózkodott, akik okmányokkal nem rendelkeztek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján Fertőendréd közigazgatási területén az M85-ös autóúton szeptember 20-án 7 óra 45 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy lengyel honosságú személygépkocsit, amit egy grúz állampolgár vezetett. A gépkocsiban 12 fő indiai személy tartózkodott, akik okmányokkal nem rendelkeztek.

A Rétsági Rendőrkapitányság munkatársai 2022. szeptember 20-án 13 óra 24 perckor ellenőriztek egy szürke színű, Opel típusú zárt kisteherautót a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján, Rétság belterületén. A rendőrök a rakteret átvizsgálva 14 ismeretlen személyt találtak. A külföldiek magukat szír állampolgároknak vallották magukat.

Kapcsolódó tartalom

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján Rétság közigazgatási területén, lakott területen, a közúton szeptember 20-án 13óra 24 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy lengyel honosságú kistehergépkocsit, amit egy olasz állampolgár vezetett. A gépkocsiban 14 fő szír személy tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A borítókép illusztráció. Fotó: police.hu

Ajánljuk még