logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A népszámlálással összefüggő tennivalókról is tárgyalt az MJVSZ jegyzői kollégiuma Debrecenben

Az őszi népszámlálással összefüggő helyhatósági feladatokat is áttekintették a megyei jogú városok jegyzői szerdán Debrecenben – közölte a tanácskozást követő sajtótájékoztatón a jegyzői kollégium elnöke.

Szekeres Antal, Debrecen címzetes főjegyzője azt mondta, az október 1-től november 20-ig tartó népszámlálás mintegy tízmillió embert érint, a hazaiak mellett azokat a külföldieket is, akik tartósan Magyarországon élnek.

A népszámlás első szakaszában október 1-16-ig online tölthetik ki a népszavazási íveket az állampolgárok, azt követően számlálóbiztosok keresik fel azokat,, akik nem éltek az előbbi lehetőséggel – tette hozzá.

Szekeres Antal felhívta a figyelmet, hogy a jövő héten megkezdik a népszámlálási tájékoztatók postázását, de nem névre, hanem lakcímre szólóan.

A tájékoztatóban található, azonosításra szolgáló 12 jegyű kódszámot kell valamennyi, az adott ingatlanban élő lakosnak használnia, amikor külön-külön kitöltik a népszavazási ívet az interneten – magyarázta megjegyezve, hogy a jegyzők a helyi népszámlálás felelősei, ezért tekintették át a tennivalókat a jegyzői kollégium ülésén.

A 24 megyei jogú város képviseletében jelenlevő jegyzők ezen túlmenően konzultáltak az Építési és Beruházási Minisztérium szakembereivel az építésügyi igazgatás készülő új szabályozásáról, a zöld infrastruktúra kataszter és menedzselés informatikai rendszeréről, illetve a polgármesteri hivatal működését segítő informatikai megoldások miskolci, általánosan is alkalmazható tapasztalatairól.

Szekeres Antal tájékoztatása szerint áttekintették a hagyatéki eljárások jegyzői és közjegyzői feladatait,

illetve a kiemelt ügyfélkapcsolatok kezelését a kialakult energetikai krízishelyzetben. A Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) jegyzői kollégiumának következő ülését december 14-én tartják Budapesten – jelezte a kollégium elnöke az MTI érdeklődésére.

A kiemelt kép illusztráció (Fotó: shutterstock)

Ajánljuk még