logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Cseh Katalin a saját érdemének is tekinti a hazánkkal szembeni brüsszeli eljárást

| Szerző: hirado.hu
Saját érdemének is tekinti Cseh Katalin, hogy az elmúlt években az Európai Bizottság „felvette a kesztyűt” a magyar kormánnyal szemben. A momentumos EP-képviselő az ATV-ben kifejtette, hogy bízik benne, hogy az Európai Bizottság nem fog félmegoldásokkal megelégedni.

Teljes mellszélességgel támogatták a magyar baloldal EP-képviselői hazánkról súlyos állításokat megfogalmazó, múlt csütörtökön elfogadott jogállamisági jelentést. A francia zöldpárti Gwendoline Delbos-Corfield nevével fémjelzett dokumentum vitájában azt sulykolták, hogy Magyarországon korrupció van, és nincs demokrácia.

Kapcsolódó tartalom

Cseh Katalinnak azonban Magyarország elmarasztalása sem volt elég: a Momentum EP-képviselője az az ATV Egyenes beszéd című műsorában azt hangsúlyozta, bízik benne, hogy az Európai Bizottság nem fog félmegoldásokkal megelégedni. Szerinte a Bizottságnak folyamatosan felügyelnie, követnie kellene, hogy a magyar kormány hogy költi el az uniós forrásokat. A támogatások felhasználása szerinte eddig pazarló, felháborító módon történt, és az Unió „alábomlasztását” szolgálta.

Szavaiból ismét kiderült, hogy a politikus tulajdonképpen üdvözli, sőt kicsit a saját érdemének is tekinti a hazánkkal szembeni nemzetközi eljárást.

„Az elmúlt három évben – talán kicsit a mi munkánknak is köszönhetően is – az Európai Bizottság igenis felvette a kesztyűt az Orbán-kormány ügyeskedéseivel szemben”

– állapította meg Cseh Katalin, aki a riporter felvetésére elismerte:

problémának tartja, hogy a Bizottság nem áll neki nyíltan ostorozni kormányokat.

Kapcsolódó tartalom

A politikus – a kabinet nyilvánvaló erőfeszítéseit gyakorlatilag letagadva – azt is kijelentette, hogy szerinte az Orbán-kormány sokáig nem is akart megállapodni az Unióval.

Ajánljuk még