logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Ma is szükség lesz az esernyőre, mutatjuk, hol fog esni

| Szerző: hirado.hu

 

Délelőtt az összefüggő felhőtakaró délkelet felé fokozatosan elhagyja az országot, mögötte északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, majd felhőátvonulások mellett többórás napsütés valószínű – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Fotó: met.hu)

Reggel, délelőtt a délkeleti országrészben még esős idő várható, majd ahogy az ország többi részén, arrafelé is záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Az északnyugati, nyugati irányú szelet nagy területen erős, elsősorban Sopron térségében, illetve a zivatarok környezetében viharos lökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 18 fok között alakul. Késő estére 7 és 12 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Fotó: met.hu)

Estére az ország délnyugati felén érdemben csökken a felhőzet, másutt továbbra is felhőátvonulások várhatóak. Az északnyugati és északkeleti megyékben elszórtan lehet zápor, másutt késő estétől már kicsi a csapadék esélye.

(Fotó: met.hu)

Az északnyugati szél a Dunántúl északi felén és Budapest körül élénk marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 10 fok között alakul. A kevésbé felhős, szélvédett északkeleti tájakon ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.


Az egész országra elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Szórványosan lehet zivatar kialakulására számítani, amit néhol viharos szél (60–80 kilométer/óra) és apró szemű jég kísérhet.

(Fotó: met.hu)

Kiemelt képünk illusztráció. 

Ajánljuk még