logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Árokba hajtott az embercsempész, 17 migránst próbált nyugatra vinni

| Szerző: hirado.hu
Újabb migránsokkal teli autó szenvedett balesetet az M5-ösön éjjel. Az egyterű kocsiban 17 bevándorlót utaztattak az embercsempészek, közülük 16-an megsérültek. A Migrációkutató Intézet közben arról ír, hogy az embercsempészek gyakran Facebook csoportokban ajánlják a szolgáltatásaikat a bevándorlóknak, és chat szobákban tartják a kapcsolatot velük – számolt be az M1 Híradó.

Betört szélvédő, leszakadt visszapillantók és ajtók. Szinte a felismerhetetlenségig összeroncsolódott egy autó az M5-ös autópályán, Kecskemét határában, hétfő hajnalban. A kocsi Budapest felé haladt, amikor a vezetője valószínűleg elaludt. Letért az útról, árokba hajtott, többször átpördült, majd egy zajvédő falat is átszakított.

A román rendszámú autóban 17 migráns utazott. 16-an megsérültek, egy ember pedig megszökött.

Hangai József, a Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet tisztje azt mondta az M1 Híradónak, 16 sérültet vizsgáltak meg és láttak el, közülük tízen könnyebb, zúzott, vágott, horzsolt sérüléseket, hatan súlyos sérüléseket szenvedtek. Elsősorban töréseket: combcsontörést, medencecsonttörést, mellkas-, illetve koponyasérüléseket.

A hasonló balesetek rendszeressé váltak itthon.

Szombaton éjjel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Garbolc közelében akartak ellenőrizni a rendőrök egy brit rendszámú kocsit, de a sofőr továbbhajtott, végül nekicsapódott egy családi ház kerítésének, akkor derült ki, a kocsiban két pakisztáni férfi is ült.

Szakértők szerint jól látható, hogy nagyüzem van az embercsempészeknél: idén már több mint 1300 bűnözőt fogtak el a hatóságok.

A Migrációkutató Intézet legújabb elemzése is rámutat, a bevándorlók keresik a módját annak, hogyan jussanak át a magyar–szerb határon. Ehhez pedig a legtöbb esetben embercsempészeket bérelnek fel.

A bűnözők sok esetben agresszív módszereket is bevetnek: nemcsak a rendőrökkel és a katonákkal csapnak össze, hanem csempészcsoportokkal is, az összetűzések során pedig egyre gyakrabban használnak fegyvert.

A Migrációkutató Intézet kitér arra is, hogy a bűnözők gyakran Facebook-csoportokban ajánlják fel szolgáltatásaikat a bevándorlóknak.

Más chatszobákban pedig a bevándorlók teszik fel a kérdéseiket, többnyire arról, miként  léphetnek kapcsolatba az embercsempészekkel. Általában egy olyan konkrét személy telefonszámát akarják megszerezni, akiről már hallottak korábban.

Kapcsolódó tartalom

A kiemelt kép illusztráció. 

Ajánljuk még