logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Navracsics: Az Európai Bizottság döntésével megnyílik az út a forrásokról szóló tárgyalások gyors lezárása előtt

| Szerző: hirado.hu
Előrelépésnek tartja az Európai Bizottság vasárnapi, Magyarországot érintő döntését a területfejlesztési miniszter. Navracsics Tibor azt mondta, ezzel megnyílik az út az újjáépítési alappal és a kohéziós forrásokkal kapcsolatos tárgyalások gyors lezárása előtt.

Abban bíznak, hogy ezeket a tárgyalásokat is lezárhatja az év végéig a kormány – értékelte a miniszter a bizottság döntését sajtótájékoztatóján. Úgy fogalmazott, a magyar kormánynak “esze ágában sincs nem teljesíteni az eljárás során tett vállalásait”, így a szankciós tanácsi határozat elfogadására nem kerülhet sor, ezért másodlagos jelentőségű, hogy milyen szankciós javaslatot tartalmaz a vasárnap elfogadott dokumentum.

Az Európai Bizottság azt javasolja, hogy függesszék fel a Magyarországnak szánt uniós források egy részének a kifizetését az uniós pénzeszközökkel való rossz gazdálkodással kapcsolatos aggályok miatt.

A területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter közösségi média oldalán közzé tett posztjában közölte, hogy a több hónapos intenzív és konstruktív tárgyalási folyamatot lezárták az Európai Bizottsággal. Közölte, hogy a testület üdvözli a Magyar Kormány vállalásait, és innentől kezdve hazánk ezek végrehajtására fog koncentrálni.

A miniszter elmondta az első csomagot hétfőn nyújtják be az Országgyűlésnek, amely olyan törvénymódosításokat tartalmaz majd, amelyek a bizottság számára is transzparensebbé teszik a közbeszerzési eljárásokat, és módosítják az összeférhetetlenségi szabályokat is.

Jelezte: a második csomag – amelyben egy új törvény is lesz a Közbeszerzési Integritási Hatóságról – várhatóan pénteken kerül az Országgyűlés elé.

Kapcsolódó tartalom

 

Ajánljuk még