logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Karácsony Gergely ismét hitet tett a szankciók mellett

| Szerző: hirado.hu
Európai szinten kell megfogni az energiaárakat Karácsony Gergely szerint, aki ATV Egyenes beszéd című műsorában méltatta az EU lépéseit, mondván „hála a Jóistennek”, hogy az unió kezd valamit a helyzettel. Hogy az Oroszországgal szembeni szankciós politika miatt nem lesz gáz, az szerinte nem releváns. A főpolgármester nem először üdvözölte a szankciókat.

Újabb baloldali politikus foglalt állást a Magyarországot és az uniót súlyos energiaválságba kényszerítő európai szankciós politika mellett. Ezúttal Karácsony Gergely üdvözölte az EU lépéseit az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A főpolgármester arról beszélt, kulcsfontosságú lesz az elkövetkező néhány hónap a hullámzó energiaárak miatt, de mint mondta, „az Európai Unió, hála a Jóistennek, kezd valamit kezdeni ezzel a helyzettel.” Szerinte európai szinten kell megfogni az árakat, különben nemcsak Budapest, hanem az egész EU bajba kerül.

Kapcsolódó tartalom

Arra a felvetésre, hogy nem lesz gáz Európában, ha az Unió végrehajtja a tervét, Karácsony homályosan fogalmazott.

„Az uniós csomag nagyon-nagyon sok mindenről szól a gázon kívül is, sőt igazából az energiaár piaci szabályozása pont nem a gáz esetén releváns” – igyekezett terelni a témát, megjegyezve azt is, hogy a gázt amúgy ki is lehet váltani.

A baloldal egyébként nem első alkalommal sulykolja az uniós direktívák kritika nélküli követését, legutóbb  Ujhelyi István (MSZP) európai parlamenti képviselő beszélt arról, hogy az uniós szankcióknak 90 százalékban semmi köze az energiához. Hadházy Ákos pedig közösségi oldalán azt posztolta: nem a szankciók és nem az EU a felelős a magas energiaárakért. Fekete-Győr András, a Momentum volt vezetője is állást foglalt már. Ő úgy véli, a szankciók a békét hivatottak kikényszeríteni, és azt üzenik a világ diktátorainak, hogy nem lehet bármit büntetlenül megtenni.

Érdemes felidézni, hogy néhány hónappal ezelőtt maga Karácsony Gergely is kiállt már a szankciók mellett: egy magát Kijev főpolgármesterének kiadó csalónak fejtette ki, hogy örül az Oroszországgal szemben elfogadott szankcióknak, és hogy a magyar kormány sem tudta megakadályozni annak elfogadását.

Az ATV csütörtöki adásában egyébként az is kiderült a főpolgármester szavaiból, hogy bár súlyosnak ítéli a helyzetet, spórolni ennek ellenére nem nagyon akar. „Én nem fogom lekapcsolni a közvilágítást, és nem fogom leállítani a metrókat, az tuti” – jelentette ki.

Korábban is megírtuk, hogy Karácsony Gergely amúgy a szankció-pártisága ellenére kevésbé spórol a fűtésen, mint az állam. Miközben a kormány saját magával igen szigorú – 25 százalékos csökkentést, és 18 fokot ír elő a közintézményekben – addig a főpolgármester azzal büszkélkedik, hogy a Főpolgármesteri Hivatalban 20 fok lesz télen, ami mindössze 10–12 százalékos megtakarítást jelent.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még