logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Árnyékkormányt alakít Gyurcsány: neje, Dobrev Klára fogja vezetni

A Demokratikus Koalíció árnyékkormány alakítására kérte fel a pártelnök, Gyurcsány Ferenc feleségét, Dobrev Klárát. Gyurcsány Ferenc volt már miniszterelnök, 2006-ban az őszödi beszédben ismerte be, hogy hazudtak az embereknek, az emiatt kirobbant tüntetéseket pedig brutálisan leverték, többen maradandó sérüléseket szereztek.

Gyurcsány pártja felkérte Gyurcsány Ferenc feleségét, Dobrev Klárát, hogy alakítson árnyékkormányt. Molnár Csaba, a DK európai parlamenti képviselője jelentette ezt be a párt közösségi oldalán. Elmondása szerint Dobrev Klára vasárnap tart beszédet, hétfőn pedig sajtótájékoztatót.

Dobrev elvállalta az árnyék-miniszterelnökséget.

Gyurcsány Ferenc Medgyessy Péter miniszterelnök után lépett hatalomra. 2004. október 4-én alakult meg az első Gyurcsány-kormány, amelyet két évvel később, a 2006-os országgyűlési választások után a második Gyurcsány-kormány követett.

A megalakulás után szinte azonnal drasztikus megszorításokat jelentett be Gyurcsány Ferenc. 30 százalékkal emelték a gáz, és 10–14 százalékkal az áram árát. Megnőtt a személyi jövedelemadó felső kulcsa, és az áfa is.

Néhány hónappal később kiszivárgott az őszödi beszéd, amelyben Gyurcsány Ferenc bevallotta, hogy hazudott a kormányzása alatt: „Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna. E helyett hazudtunk reggel, éjjel meg este.”

A beszéd  2006. május 26-án Balatonőszödön, az MSZP-frakció zárt ülésén hangzott el.

Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elk*rtuk. Nem kicsit, nagyon.”

A trágár szónoklat egyes részletei szeptember 17-én, a mai napig tisztázatlan körülmények között szivárogtak ki.

Gyurcsány Ferenc mondatai sokkolták az országot. Már aznap többezres spontán tüntetések szerveződtek Budapesten és több vidéki városban is. A mindennapossá váló tüntetéseknek végül brutális rendőri fellépéssel vetettek véget Gyurcsány Ferencék.

Az őszi tüntetések legvéresebb napja az 1956-os forradalom 50. évfordulóján volt.

Ekkor embertelen és kegyetlen tömegoszlatásba kezdtek a gyurcsányi rendőrterror azonosító jelzést nem viselő egyenruhásai. Lovasrohamot vezényeltek az emberekre, de könnygázgránátot, vízágyút is bevetettek, miközben szemmagasságban, válogatás nélkül lőttek gumilövedékes puskákkal a békés tömegre. Többen súlyos, maradandó sérüléseket szenvedtek.

Gyurcsány Ferenc 16 év elteltével újra kormányzásra készül. A Magyar Nemzet most azt írta: A DK elnök hónapok óta folyamatosan arról írt a közösségi oldalán, hogy készül. Most kiderült, mire:

Gyurcsány Ferenc pártja árnyékkormányt alakít a pártelnök felesége, Dobrev Klára vezetésével.

Ajánljuk még