logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fürjes Balázs: Elindult a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram 2023-as évfolyamára

Elindult a jelentkezés a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram (MKÖ) 2023-as évfolyamára – közölte a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára csütörtök reggel a Facebook-oldalán.

Fürjes Balázs bejegyzésében arra biztat minden érdeklődőt, hogy jelentkezzen október 15-éig az ösztöndíjprogram 2023-as évfolyamára.

Hangsúlyozta: az MKÖ egy valóban egyedülálló karrierindító program, profi stábbal, versenyképes ösztöndíjjal.

Az államtitkár azt írta, a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram célja, hogy pályakezdő fiatalok tapasztalatot szerezzenek a közigazgatásban. Ez azért is egy jó karrierlehetőség, mert átmenetet biztosít az egyetem és a munka világa között – mutatott rá az államtitkár.

Az ösztöndíjasok – folytatta – tíz hónap leforgása alatt a szakmai képzések, a kulturális és közösségépítő események mellett érdemi munkatapasztalatot szerezhetnek itthon és külföldön is. A ösztöndíjprogram nyertesei hét hónapot tölthetnek el egy hazai minisztériumnál az általuk választott szakterületen, három hónapon át pedig külföldön, egy magyar külképviseleten fejleszthetik a nyelvtudásukat és szerezhetnek munkatapasztalatot – Japántól New Yorkig – bárhol a világban.

A program teljes ideje alatt mentor kíséri az útjukat, akihez az egészen apróságoktól kezdve a komoly szakmai kérdésekig bármivel fordulhatnak – ismertette.

A nyertesek szakmai kapcsolatokat, barátokat szerezhetnek, a felvételt nyert hatvan fiatalnak közös a története, a tapasztalataik. Ez olyan bizalmi tőke, amelyre később is tudnak támaszkodni – fogalmazott az államtitkár.

Fürjes Balázs a pályakezdő éveit felidézve kitért arra is, hogy az álláshirdetéseket böngészve a pályakezdő fiatalok gyakran szembesülnek azzal, hogy a munkahelyek többségénél a komoly szakmai tapasztalat felvételi követelmény. Mint írta, ő is járt ebben a cipőben, pontosan tudja, hogy az egyetem kapuján kilépve, friss diplomával a zsebben ezt az elvárást csak nehezen lehet teljesíteni.

Ajánljuk még