logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Stabilan ezer fölött van a megállított illegális migránsok száma

| Szerző: hirado.hu
Kedden ismét több mint ezer illegális migránst állítottak meg a rendőrök, továbbá lefüleltek magyar, román és egyiptomi embercsempészt is.

A szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 13-án összesen 664 határsértőt tartóztattak fel és 427 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – közölte a Police.hu.

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon 23 esetben összesen 159 határsértőt tartóztattak fel Bácsbokod, Balotaszállás, Gara, Hercegszántó-Hóduna, Homorúd, Katymár, Kelebia, Kerekegyháza, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kunbaja, Mélykút, Nagybaracska, Petőfiszállás és Vaskút közigazgatási területén.

Kapcsolódó tartalom

Csongrád-Csanád megyében 27 esetben, összesen 433 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Kistelek, Kiszombor, Klárafalva, Kübekháza, Makó, Mórahalom, Öttömös, Röszke, Ruzsa, Szatymaz, Szeged, Üllés és Zákányszék közigazgatási területén.

Budapesten 10, Komárom-Esztergom megyében 24, Pest megyében 38 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, líbiai, marokkói, pakisztáni, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Csongrád-Csanád megyében a rendőrök öt esetben 81, Bács-Kiskun megyében 14 esetben 346 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Az ország területén tiltott határátlépés miatt öt embert fogtak el, közokirat-hamisítás miatt négy esetben, embercsempészés miatt öt ember ellen indult büntetőeljárás.

A rendőrségi portál összefoglalójában a lefülelt embercsempészekről is beszámolnak. Kerekegyházánál délután 17 óra 36 perckor a járőrök egy magyar személyautó magyar sofőrjét ellenőrizték, a 34 éves embercsempész a gépkocsiban hat, magát szírnek valló illegális migránst szállított.

Kapcsolódó tartalom

Az M5-ös autópálya 35. kilométerénél, Inárcsnál 18 óra 42 perckor a rendőrök egy román gépjárművet állítottak meg. A román sofőrön kívül az autóban húsz, magát indiainak valló férfi tartózkodott. Az M1-es autópálya 54. kilométerénél, Tatabányánál 19 óra 39 perckor egy román teherautó vezetőjét állították meg a rendőrök, a román embercsempész 14, magát afgánnak és pakisztáninak valló férfit szállított.

Az 5413-as út 7. kilométerénél, Balotaszállásnál 21 óra 50 perckor a rendőröknek egy magyar tehergépkocsi lett gyanús, ezért megállították és ellenőrizték. A magyar sofőr a járműben tíz férfit és két nőt szállított, akik tunéziai állampolgárnak vallották magukat. Üllésnél ellenőriztek a rendőrök 23 órakor egy egyiptomi férfit, aki egy német teherautó vezetőjeként a raktérben húsz, magát szírnek valló illegális migránst csempészett.

Az utasok egyik esetben sem tudták sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Ajánljuk még