logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„A magyar határon nagyon nehéz átszökni, nagyon védik a határőrök" – Idén már százezerrel többen próbáltak meg bejutni Magyarországra, mint tavaly

Idén már százezerrel többen próbáltak meg bejutni Magyarországra, mint tavaly, és az embercsempészek száma is jelentősen nőtt – erről Bakondi György beszélt az M1-en reggel. A miniszterelnök belbiztonsági főtancsadója szerint a háború és a brüsszeli szankciók nemcsak a gazdaságra, hanem a bevándorlási válságra is hatnak, ennek pedig hamarosan Magyarország is látni fogja a következményeit – számolt be az M1 Híradó.

A Horgos külterületén táborozó migránsok esténként megindulnak a magyar határ felé.

A magyar határon nagyon nehéz átszökni. Nagyon védik a határőrök. Egyik határon sem volt ilyen nehéz dolgunk. Mindig elkapnak minket” – mondta egy afgán fiatal.

A városba naponta érkeznek újabb csoportok. A migránsok bevásárolnak, gyógyszereket vesznek, és elfoglalják a közterületeket.

Ez nem jó. Van itt Európában elég szorgalmas nép, nekünk nem hiszem, hogy szükségünk lenne arra, hogy ebbe a kis faluba, ahol munkahely nélkül sok fiatal van, még ide is jöjjenek például” – fogalmazott egy helyi lakos.

Folyamatosan bontják a lakatlan, romos házakat a határ menti településeken, hogy ne tudjanak odaköltözni a migránsok. A következő napokban Magyarmajdányon további három, Rábén pedig hat üresen álló házat dózerolnak majd le.

Kapcsolódó tartalom

A helyzet egyre súlyosabb a déli határ mentén – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en. Bakondi György kiemelte: az Európai Unió még mindig a kvótarendszert támogatja, ahelyett, hogy fellépne az illegális migránsokkal szemben.

Nagyon jó lenne, ha az Európai Unió levonná a következtetéseket a 2015 óta tartó tömeges illegális migrációból

– amelyet egyébként a szervezett bűnözés irányít –, és világossá tenné, hogy illegálisan, a jogszabályokat semmibe véve, az unió előírásaival nem törődve nincs mód bejutni az unióba. Ne is induljanak útnak, így nem lehet bejutni” – hangsúlyozta.

Kiemelte: idén már több mint 171 ezer illegális bevándorlóval szemben kellett intézkednie a rendőröknek. Csak a múlt héten több mint 8 ezer migráns próbált meg átjutni a határon, ami az idei évben az eddigi legmagasabb számadat.

Kapcsolódó tartalom

Ráadásul az embercsempészek is egyre merészebbek. Csanádpalotánál egy román teherautóban 72 illegális bevándorlót találtak a határrendészek. A jármű menetlevele szerint gumiabroncsokat szállított Spanyolországba, a román határrendészet felvételein azonban az látható, hogy illegális bevándorlókkal volt tele a raktér. Egy Szlovákiába tartó kamionban is migránsokat találtak. A gyulai és az ártándi határátkelőnél is próbáltak illegális bevándorlókat Nyugat-Európába csempészni a kamionsofőrök.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még