logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Magyar és lengyel oktatástechnológiai vállalat egyesíti cégeit

Közép-Európa két vezető oktatástechnológiai vállalata, a magyar Codecool Programozóiskola és a lengyel Software Development Academy (SDA) egyesíti cégeit, ezzel Európa egyik legnagyobb, digitális készségeket oktató és közvetítő hálózatát hozzák létre – közölte a Codecool Kft. kedden az MTI-vel.

Az egyesítést követően létrejövő digitális készségeket oktató cég 8 országban – Magyarország, Lengyelország, Románia, Ausztria, Szlovákia, Csehország, Észtország és Albánia – lesz jelen, évente mintegy 15 000-20 000 magánszemélyt, megközelítően 400 vállalatot fog kiszolgálni a közép-európai régióban.

Kiemelték, a digitális készségek elsajátítása különösen fontos, mivel az Európai Unió egyik problémája éppen az, hogy hiányzik az infokommunikációs technológiai (IKT) szektorból körülbelül 1,8 millió szakember. Az egyesülés után a Codecool és az SDA célja, hogy a szakemberhiányt a közép-európai régióra összpontosítva kezelje. Ennek megvalósítására a több mint 300 alkalmazott, a 17 digitális átképzési program, valamint az 1600 mentorból álló hálózat ad lehetőséget.

A tájékoztatás szerint a két cég a helyi piacokon megtartja márkaneveit, továbbra is Codecool és SDA néven lesznek jelen.

A Codecool magyar alapítású, budapesti székhelyű, 7 évvel ezelőtt indított vállalkozás, 4 országban van jelen – Magyarország, Lengyelország, Románia, Ausztria – mintegy 150 alkalmazottal, több mint 2000 végzett diákkal, valamint több mint 300 vállalati partnerrel.

A tavalyi üzleti évben a Codecool Kft. 2,397 milliárd forint árbevételt ért el, a Codecool konszolidált, csoportszintű IFRS szerinti árbevétele 7,8 millió eurót tett ki. A Software Development Academy (SDA) lengyel székhelyű, magánalapítású, 7 évvel ezelőtt létrehozott vállalat 6 országban – Lengyelország, Románia, Észtország, Csehország, Szlovákia, Albánia – működik mintegy 150 alkalmazottal, több mint 15 000 végzett diákkal, és 100-nál több vállalati partnerrel rendelkezik. Az SDA 2021-es konszolidált árbevétele 6,7 millió euró volt.

A Codecool 2022-es várható árbevétele elérheti a 10 millió eurót, a lengyel SDA-é is hasonlóan alakulhat – közölték az MTI érdeklődésére.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még