logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egyre több LMBTQ-könyv elérhető magyarul is a gyerekeknek

| Szerző: hirado.hu
Tovább bővül az ifjúsági LMBTQ-könyvek választéka, a Könyvmolyképző Kiadó örömmel jelentette be a minap, hogy hamarosan megjelenik a Heartstopper újabb része.

 

„Te láttad már a Netflix sikersorozatát, a Fülig beléd zúgva című cukiságot? Akkor semmiképp se hagyd ki a képregényeket sem! Már a harmadik kötet is előrendelhető” – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán a kiadó.

Amint arról nemrég beszámoltunk, a Könyvmolyképző több kötete is felkerült a Háttér Társaság által ajánlott olvasnivalók szokásos negyedéves listájára, például a föntebb említett Heartstopper – fülig beléd zúgtam sorozattal. Ennek írója, Alice Oseman egyébként magát „aromantikusnak”, illetve „aszexuálisnak” vallja.

Kapcsolódó tartalom

A Heartstopperben Charlie és Nick egymásra találását nehezíti, hogy Nick tipikus rögbis fiú, és biztos, hogy csak a lányok érdeklik. Ám a szerelem útjai kifürkészhetetlenek. Az új rész a fiatalok „előbújás” utáni életét mutatja be, romantikus pillanataikat, illetve például azt, hogyan fogadják kapcsolatukat szüleik.

A Könyvmolyképző „szivárványos” gyerekkönyvei között van még az Ethan és Carter című, amelyben a fülszöveg szerint „Ethan már a kezdet kezdetén megvallja az érzelmeit Carternek, bár közben retteg, hogy agysérülése kettejük közé áll, noha Ethan sokkal fogékonyabb az érzelmekre, mint az átlag. Carternél sokkal több forog kockán: ő többször megégette magát, és nem szeretné, ha megint összetörnék a szívét”. Hasonló történet a Fogadj el! című, amelyben „Dávidnak van egy kínos titka, a lányok nem izgatják, de a szívét nagyon is megdobogtatja Áron, a jóképű padtársa, aki pontosan tudja ezt, és gonoszkodva ki is használja”.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még