logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Csaknem ötven-féle ételből válogathatnak a nyíregyházi Tirpák Fesztiválra látogatók

Majdnem ötven helyi ételkülönlegességet kóstolhatnak meg azok, akik kilátogatnak a Népi Ízek Találkozójára és 6. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokságra a hétvégén Nyíregyháza főterén.

A kilencedik alkalommal megszervezett fesztivál idén is ingyenes lesz, a megszokottaktól eltérően azonban kettő helyett három napon várják majd a látogatókat a szervezők. A programsorozat a tavalyi rendhagyó helyszín után visszatér a Kossuth térre – közölte a város önkormányzata.

A tirpákok gasztronómiáját és életmódját bemutató rendezvény első, pénteki napján a Nyíregyházi Szakképzési Centrum szakképző iskolái mutatkoznak be a Mini Tirpák Fesztivál Matinén. A délelőtti előadások után péntek este Nagy Szilárd és Ragány Misa rockműsora, valamint Pataky Attila koncertje szórakoztatja a közönséget.

Szombaton a nyíregyházi éttermek és a hagyományőrző egyesületek mutatkoznak be,

mellettük a város szakképző iskolái is képviseltetik magukat. A vasárnapi bogrács- és grillbajnokságon az amatőr főzőcsapatok remekelhetnek, a legjobbaknak járó díjakat mindkét napon egy szakmai zsűri ítéli oda.

A fesztiválra érkezők a hétvégén csaknem 50-féle ételből válogathatnak. Megkóstolhatják a tájegység gasztronómiai különlegességeit, többek között a szabolcsi töltött káposztát, a brinzás galuskát, a ludaskását, a tirpák burgonyalepényt vagy a puliszkát sült kolbásszal.

A Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Technikum cukrász és szakács tanulói

2022 adag füstölt szalonnás, pirított káposztás tirpák kukoricalepényt készítenek a fesztiválra.

A több mint kétezer adag lepényhez hatvan kilogramm kukoricalisztet, nyolcvan kilogramm szalonnát és százhúsz kilogramm savanyú káposztát használ majd fel az ötven tanuló. A finomságokat ebben az évben is kóstolójegyekkel lehet majd megízlelni, amelynek ára 400 forint lesz.

A háromnapos rendezvényt több kulturális és zenés program kíséri. Szombaton fellép az LK Beat és a Mentha Project, az est főfellépője pedig Tóth Gabi lesz. Vasárnap a Nyírség Tirpák Népzenei Együttes mellett a Folkfusion Band és a Polip Band lép majd fel és a város civil szervezeteinek kulturális műsora lesz látható.

A legkisebbeket szombaton és vasárnap Játéksziget várja, többek között darts focival, gyermekkörhintával és ugrálóvárral.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még