logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Dömötör Csaba: Az orosz szankciók ártanak Európának

| Szerző: hirado.hu
Az őszi politikai szezon legfontosabb kérdése az lesz, hogy sikerül-e változtatni az uniós szankciós politikán - jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Dömötör Csaba hangsúlyozta, hogy a szankciók eredeti céljuk szempontjából nem segítenek, Európának viszont ártanak – hangzott el az M1 Híradójában.

Az államtitkár úgy fogalmazott, hogy a szankcióknak nagy hatása van, csak nem ott, ahol kellene. Az uniós szankciók nem a háborút kirobbantó országra, hanem Európára, az európai gazdaságra pakolnak egyre nehezebben viselhető terheket – tette hozzá.

A politikus kifejtette, hogy soha nem látott magasságokba emelkedtek az energiaárak, és a legnagyobb és legtartósabb áremelkedés nem a háború kirobbanásakor, hanem az energiaszankciók lebegtetése és elfogadása óta következett be.

Kapcsolódó tartalom

Nincs olyan ember Európában, aki valamilyen formában ne érezné az elrontott szankciós politika inflációs hatásait. A rezsiszámlától a közlekedésen át a mezőgazdaságig, most minden terület magán viseli a szankciók nyomasztó lenyomatát” – fogalmazott Dömötör Csaba, majd hozzátette: Brüsszelben a szankciókkal kapcsolatban azt ígérték, hogy ezek „csodafegyverek” lesznek, de valójában a „gazdasági öncsonkítás elszabadult eszközei” lettek, ezért kell ezen változtatni.

Mi régóta mondjuk, hogy a megoldást az azonnali béketárgyalások jelentik” – jelentette ki az államtitkár.

Kiemelt kép: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára (Forrás: MTI)

Ajánljuk még