logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megtisztult a Kelenföldi pályaudvar és környéke

Újra a kelenföldi pályaudvaron tartott köztisztasági és közrendvédelmi akciót a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerda éjjel és csütörtök reggel. A BKK partnereivel megtisztította az Etele teret, a kelenföldi villamosmegállókat, a környéken lévő buszvégállomásokat, továbbá a vasúti és metróaluljárót.

A BKK csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampányban részt vettek a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt.-ben önállóan működő FKF Köztisztasági és Főkert Kertészeti Divíziók, valamint a BKV és a MÁV munkatársai.

Jelentős szerep jutott a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak is, amely a Készenléti Rendőrséggel közösen a kelenföldi pályaudvart és a környékét visszatérően ellenőrzi. Részt vett az akcióban a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság is, és segítették a kezdeményezést Újbuda közterület-felügyelői, valamint a Menhely Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai.

A kampányban eddig a BKK 17 helyszínen szervezett köztisztasági akciót. A Boráros tér, a Déli pályaudvar, az Örs vezér tere és a Batthyány tér rendkívüli megtisztítása után a kelenföldi vasútállomás környékét is már másodszor tették rendbe – írták.

A főváros élhetőbbé tételéért indított akció szeptember 22-én a Móricz Zsigmond körtéren, október 6-án Újpest-központnál, október 13-án pedig a Lehel téren folytatódhat.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még