logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jelentős nyomás a határon: ismét több mint 1000 migránst állítottak meg

| Szerző: hirado.hu
A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. szeptember 7-én 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 796 határsértőt tartóztattak fel és 266 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben. Folyamatosan magas a határsértéssel próbálkozó migránsok száma. Kedden a kormány 2023. március 7-éig meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK).

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 31 esetben összesen 129 határsértőt tartóztattak fel Bácsalmás, Bácsborsód, Bácsborsód, Balotaszállás, Bátmonostor, Gara, Hercegszántó-Hóduna, Hóduna, Homorúd, Kecskemét, Kelebia, Kiskunfélegyháza, Kisszállás, Madaras, Sárhát, Tompa, Újmohács és Vaskút közigazgatási területén, valamint Tompa közúti határátkelő helyen, számolt be a police.hu.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 34 esetben összesen 540 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Balástya, Kistelek, Kübekháza, Mórahalom, Röszke, Szatymaz, Szeged és Üllés közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök 7 esetben összesen 27 határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom, Jánossomorja, Kóny, Rajka és Várbalog közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében a járőrök 4 esetben összesen 50 határsértőt tartóztattak fel Tata, Tatabánya és Vérteskethely közigazgatási területén.

A rendőrök Budapesten 5 esetben összesen 18, Szabadegyházán 4, Inárcson 2 esetben összesen 16, Balatonlellén 10 és Lentiben 2 határsértőt tartóztattak fel.

Kapcsolódó tartalom

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, kongói, líbiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, togói, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun 2, Csongrád-Csanád megyében 16 esetben a rendőrök összesen 266 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 6 embert fogtak el, embercsempészés miatt 14 ember ellen indult büntetőeljárás.

Mint ahogyan arról korábban a police.hu beszámolt, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján a rendőrök az M1-es autópályán 2022. szeptember 7-én 0 óra 5 perckor egy személygépjárművet akartak ellenőrzés alá vonni.

A gépjármű vezetője azonban a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, tovább hajtott, majd gépjárművével szalagkorlátnak ütközött. A baleset után a jármű vezetője és utasai elszaladtak, őket később a rendőrök elfogták.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján a járőrök Szabadegyháza közigazgatási területén, lakott területen kívül, a 62-es főúton 2022. szeptember 7-én 4 óra 5 perckor ellenőrzés alá akartak vonni egy német és egy lengyel honosságú személygépkocsit.

A német honosságú gépjármű vezetője azonban a rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyta, a gépjárművel nem állt meg, a sofőr később egy iparterület kerítését átszakítva vízelvezető árokba hajtott.

A baleset után a jármű vezetője elfutott a helyszínről. A gépjárműben 4, magukat török állampolgárnak valló férfi utazott.
A lengyel honosságú személygépjárművet egy ukrán férfi vezette, melyben egy moldáv állampolgár utazott, ellenük a rendőrség embercsempészés miatt indított eljárást.

A járőrök 2022. szeptember 7-én Kóny közigazgatási területén, lakott területen kívül 6 óra 25 perckor az M85-ös számú autóúton, ellenőrzés alá akartak vonni egy brit honosságú személygépkocsit,

azonban a sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem tovább hajtott.

Később a gépkocsi vezetője megállt, kiszállt a gépjárműből és elfutott. A gépjárműben 15, magukat pakisztáni állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. A gépjárművezető felkutatása jelenleg is folyamatban van.

A rendőrök Jánossomorja közigazgatási területén, lakott területen kívül 2022. szeptember 7-én 7 órakor ellenőrzés alá vontak egy román honosságú személygépkocsit, amit egy 23 éves román férfi vezetett. A járműből a megállás után 8 illegális migráns ugrott ki, akik elszaladtak, felkutatásuk jelenleg is folyamatban van.

Kapcsolódó tartalom

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján a járőrök 2022. szeptember 7-én 7 óra 13 perckor Inárcs közigazgatási területén, az M5-ös autópályán ellenőrzés alá vontak egy lengyel honosságú tehergépkocsit, amit egy 23 éves lengyel férfi vezetett. A járműben 12, magukat szír állampolgárnak valló férfi személy utazott.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelzése alapján a rendőrök 2022. szeptember 7-én 8 órakor az M15-ös autóúton, Rajka közigazgatási területén ellenőrzés alá vontak egy francia honosságú személygépkocsit, amit egy tunéziai állampolgár vezetett. A járműből a megállás után 6 illegális migráns ugrott ki, akik elszaladtak, közülük később 4 embert a rendőrök feltartóztattak.

A rendőrök Kecskemét közigazgatási területén, lakott területen kívül, az M5-ös autópályán 2022. szeptember 7-én 08 óra 30 perckor ellenőrzés alá vontak egy magyar honosságú személygépkocsit. A gépkocsi vezetője a rendőri intézkedés megkezdése előtt a gépjárműből kiugrott és elszaladt. A járműben 4, magukat török állampolgárnak való férfi tartózkodott. Az embercsempészt a rendőrök jelenleg is keresik.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztály jelzése alapján a járőrök 2022. szeptember 7-én 11 óra 45 perckor Hegyeshalom közigazgatási területén, az M1-es autópályán ellenőrzés alá vontak egy német honosságú személygépkocsit, amit egy török állampolgár vezetett. A gépjárműben a sofőrön kívül egy, magát török állampolgárnak valló személy tartózkodott.

Vérteshely közigazgatási területén, lakott területen kívül, az 81-es számú autóúton 2022. szeptember 7-én 11 óra 48 perckor a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy francia honosságú tehergépkocsit, amit egy 32 éves moldáv állampolgár vezetett. A gépjárműben 38, magukat szír állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

A rendőrök Üllés közigazgatási területén, lakott területen kívül, az 5408-as számú úton 2022. szeptember 7-én 15 óra 40 perckor ellenőrzés alá vontak egy montenegrói honosságú személygépkocsit, amit egy 26 éves török állampolgár vezetett.  A járműben 6, magukat szír állampolgárnak való férfi tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján a járőrök Inárcs közigazgatási területén, lakott területen kívül, az M5-ös autópályán 2022. szeptember 7-én 16 óra 36 perckor ellenőrzés alá vontak egy 46 éves román állampolgárt, aki egy román honosságú személygépjárművet vezetett.

A járműben a sofőrön kívül 6, magukat szír állampolgárnak valló férfi utazott.

Kapcsolódó tartalom

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztály jelzése alapján a járőrök 2022. szeptember 7-én 20 óra 49 perckor Balatonlelle közigazgatási területén, az M7-es autópályán ellenőrzés alá vontak egy román honosságú személygépkocsit, amit egy román állampolgár vezetett.

A gépjárműben a sofőrön kívül 10, magukat pakisztáni állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

A rendőrök Balástya közigazgatási területén, lakott területen kívül, az 5422-es számú úton 2022. szeptember 7-én 22 óra 45 perckor ellenőrzés alá vontak egy német honosságú személygépkocsit, amit egy német állampolgár vezetett. A járműben a sofőrön kívül 3, magukat szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakísérésére, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt bűnetetőeljárás indult.

Ajánljuk még