logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Idén már 162 ezer migránst tartoztattak fel a határon – Meghosszabbították a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet

A kormány meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. Idén már 162 ezer határsértőt tartóztattak fel a határon,  százezerrel többet, mint tavaly ilyenkor. Csak tegnap több mint ezerhatszáz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a magyar hatóságok. Közben Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója egy újvidéki rádió műsorában azt mondta: az első néhány száz határvadász szeptember végén már megkezdheti a munkát a magyar–szerb határon – hangzott el az M1 Híradójában.

Ököllel és fahusánggal ütötték egymást a migránsok kedd délután a zombori befogadóközpontban. Két csoport verekedett össze és hosszú perceken át dulakodott.

Folyamatosak a hasonló összetűzések. Néhány napja annyira eldurvult a vita, hogy az illegális bevándorlók betörték a szerbiai menekültügyi főbiztosság autójának a hátsó üvegét.

A verekedések rendszeresek, nem akadályozza meg senki, a rendőrök nem jönnek

– mondta egy szír férfi.

A tábor túlzsúfolt, több mint ezerkétszáz migráns tartózkodik itt, és már a környéket is elfoglalták. Egyre türelmetlenebbek, mindenáron Nyugat-Európába akarnak jutni.

Németországba megyünk. Addig próbálkozunk, amíg nem sikerül

– fogalmazott egy másik szír migráns.

Modern technológiai eszközöket is bevetnek, például éjjellátó készüléket, de egyre több illegális bevándorlónak van fegyvere is.

Két pisztoly és távcső volt egy kurd migránscsoportnál, a szabadkai makkhetesi erdő közelében fogták el az illegális bevándorlókat. A helyi közösség Facebook-oldalára töltöttek fel erről egy videót. A három férfi testén harci tetoválások voltak. A rendőrség elszállította őket, de a környéken élők félnek, hiszen nem ez az első eset, hogy fegyveres illegális bevándorlók járkálnak a házak között.

Rendszeresen lövöldöznek is, legutóbb egy hete ropogtak a fegyverek a makkhetesi erdőben. Júliusban pedig, amikor a migránsok között leszámolás történt, többen súlyosan megsérültek, az összecsapásban egy ember meghalt.

De változás nincs, folyamatosan érkezik az utánpótlás. A szabadkai befogadóközpont hónapok óta tele van.

Kétszer próbáltam eddig átszökni a magyar határon, de a rendőrök visszatoloncoltak Szerbiába. Addig megyek, amíg el nem jutok Belgiumba” – mondta egy afgán férfi.

Horgoson sem jobb a helyzet, migránsok tanyáznak az erdőkben és az üres épületekben. Taxival hozzák őket, mondták a helyiek, akik már rettegnek.

Egyre nagyobb a migrációs nyomás. Csak kedden több mint ezerhatszáz illegális bevándorlóval szemben kellett intézkedniük a magyar rendőröknek és katonáknak.

Kapcsolódó tartalom

A kormány meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Kiemelték, idén már 162 ezer határsértőt tartóztattak fel, százezerrel többet, mint tavaly ilyenkor, továbbá kétszer annyi embercsempészt fogtak el, mint 2021-ben. Hangsúlyozták, a magyar kormány továbbra is nyílt és egyértelmű bevándorláspolitikát folytat. Fenntartjuk a határkerítést, biztosítjuk a határvédelmet, és a brüsszeli vitákban is azt a határozott álláspontot képviseljük, hogy visszautasítjuk a migránsok betelepítését. A kormány szerint Európát és Magyarországot meg kell védeni a tömeges bevándorlástól.

Kapcsolódó tartalom

Ajánljuk még