logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Mazsola és Tádé visszatért, ezúttal bélyegeken

| Szerző: hirado.hu
Tovább bővült a Mesehősök-bélyegkollekció. Mazsola és Tádé is saját bélyegblokkot kapott a Magyar Posta és a közmédia jóvoltából, így Süsü és Frakk után ők is bekerülhetnek a gyűjteményekbe. A bélyegből ötvenezer példány készült, bárki megvásárolhatja őket.

 

A Magyar Posta és az MTVA négy éve tartó együttműködésnek köszönhetően, most Süsü, Frakk, Kukori és Kotkoda után Mazsola és Tádé is bekerülhet a gyűjteményekbe – mondta Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. elnöke az M1 Ma reggel című műsorában.

Az alkalmi bélyegblokk három címletén a főszereplőket láthatjuk: a bal oldali bélyegen Mazsola, a középső bélyegen Manócska, míg a jobb oldali bélyegen Tádé szerepel. A blokk keretrajzán a tökház és néhány további szereplő is megjelenik: Varjú bácsi, Egérke, Menyus, a medve, illetve Mazsola barátja, vakond. A bélyegzőben Mazsola és Tádé stilizált portréja szerepel.

 

A bélyegblokk Weisenburger István grafikusművész tervei szerint a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült, 50 000 példányban. Az újdonság 2022. szeptember 2-án került forgalomba. Megvásárolható a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, a kijelölt postahelyeken és a www.posta.hu-n.

Kapcsolódó tartalom

Az alkalmi borítékon, születésének 100. évfordulója alkalmából Bálint Ágnes József Attila-díjas magyar író, szerkesztő, dramaturg látható Mazsola bábfigurájával.

Azt is elmondta, a hagyományokhoz híven a bélyegblokk első példányából egy darabot idén is felajánlanak a Jónak lenni jó! adománygyűjtő akcióban.

Már dolgoznak az ötödik bélyegblokkon is, de egyelőre titok, hogy azokon mely mesefigurák szerepelnek.

Ajánljuk még