logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Úgy végezheti, mint Ceausescu” – szintet lépett a Klubrádió az Orbán Viktor elleni indulatkeltésben

| Szerző: hirado.hu
A baloldali Klubrádióban egészen elképesztő párhuzamot vontak az egykori kommunista Románia és Magyarország között.

A Klubrádióban Bolgár György egy Tibori Szabó Zoltán nevű kolozsvári egyetemi tanárral értekezett. Ez önmagában még nem is lenne érdekes, de a beszélgetés egy pontján Tibori arra a következtetésre jutott, hogy

Orbán Viktor bizony úgy végezheti mint Ceaușescu.

Azt, hogy nem egy véletlen elszólásról van szó, jól mutatja, hogy a Klubrádió honlapján a következő gondolat olvasható: „Elegük lett az erdélyi magyaroknak abból, hogy nekik kell vállalniuk annak a következményeit, hogy magyarországi politikusok átjárnak hozzájuk, és nacionalista véleményeket terjesztenek”.

Tibori a beszélgetés során felülvizsgálta álláspontját, és

a végén már „csak” annyit állított, hogy bár Orbán sokban hasonlít Ceaușescuhoz, valószínűleg nem véres kivégzés, hanem egy oroszországi vagy brazíliai villába való elvonulás lesz az osztályrésze.

Kiemelendő, hogy a baloldal már korábban is a határon túli magyarok ellen hergelt, a Gyurcsány Ferenc vezette DK pedig a mai napig nyilvánosan is vállalja a népszerűtlen véleményt.

Nem Gyurcsány pártja az egyetlen a baloldalon, amelyik a kisebbségbe szakadt magyarok ellenében politizál. Emlékezetes például a Momentum esete is, amely a határon túli magyar pártok helyett a román pártot támogatta.

Ajánljuk még