logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Horrortanyán vertek és kényszerítettek rabszolgamunkára egy férfit

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) egy 42 éves nagykőrösi férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy tíz éven át kihasznált egy jelenleg 29 éves férfit, akit napi 10 óra fizikai munkára kényszerített és bántalmazott – közölte a rendőrség honlapján a PMRFK pénteken.

Azt írták: az áldozat mintegy 10 éve élt egy nagykőrösi családnál, ahol munkát kínáltak neki, de egy idő után korlátozták a mozgását. Rendszeresen megverték, éheztették, fizetség nélkül dolgoztatták, fizikailag és lelkileg megnyomorították.

Tisztálkodási lehetőségeit korlátozták, fekhelye a ház udvarán volt – csak akkor engedték be az előszobába vagy a garázsba, ha esett az eső vagy nagyon hideg volt. Testét számos sérülés borította, rugdosták, ököllel verték, léccel, fadarabbal, slaggal csépelték – sorolta a rendőrség.

A férfi többször próbált megszökni, de mindannyiszor megtalálták, majd megverték.

Utolsó próbálkozása után öccse vette magához, ő tett feljelentést az ügyben. A Pest megyei rendőrök kedden fogták el a gyanúsított 42 éves férfit, akinek letartóztatását a bíróság elrendelte.

A férfi tagadta a bűncselekmény elkövetését, állítása szerint senkit nem kényszerített munkára, dolgozójának megfelelő lakhatási körülményeket biztosított, napi háromszor etette. Ugyanakkor az igazságügyi pszichológus szerint az áldozat beszámolója logikus és élményszerű – írta a rendőrség.

Ajánljuk még