logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Fontos dologra hívta fel a figyelmet Győrfi Pál

| Szerző: hirado.hu
Az Országos Mentőszolgálat szóvivője az iskolakezdés kapcsán látta el a szülőket jótanácsokkal.

Az Országos Mentőszolgálat hivatalos Facebook-odalán közzétett bejegyzésben Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője volt általános iskolája elől jelentkezett be, és igen fontos dologra hívta fel a figyelmet. Vége a vakációnak, ismét elkezdődött az iskola. Annak ellenére, hogy ez az időszak tele van izgalommal és várakozással, veszélyek is leselkedhetnek a gyerekekre.

Kapcsolódó tartalom

Emlékszem micsoda izgalom volt eljutni a lakásunktól az iskolámig, az izgalom mellett azonban ez egyfajta veszély is lehet, ugyanis a közlekedésben ha nem figyelünk, baleset is előfordulhat” – emlékeztetett a szóvivő.

Győri Pál a szülőknek azt tanácsolta, hogy a gyermekkel való elbeszélgetés mellett járják be azt az utat, amelyet a kicsinek egyedül kell megtenniük.

„Járjuk le azt az útvonalat, ahol egyedül kell mennie iskolába (vagy onnan haza), nézzük meg együtt közösen vele, hogy mik azok a veszélyforrások, amikre figyelni kell, hol kell mindenképp megállni, megvárni amíg a jelzőlámpa pirosról zöldre változik. Ha ezeket együtt átéljük, valószínűleg a gyermek is jobban be fogja tartani a szabályokat” – mondta a szakértő.

Ajánljuk még