logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szabálytalanul építette budai villáját Tordai Bence

A Budapesti Kormányhivatal megállapította a szabálytalanságot.

Jogszerűtlenül, szabálytalan építési tevékenységgel valósult meg Tordai Bence luxusvillájának megépítése – erősítette meg a Magyar Nemzet kérdésére a Budapesti Kormányhivatal.

Tájékoztatásukban azt írták, az ügyben hatósági bizonyítvány kiállítására irányuló kérelem elbírálása során megállapítást nyert az, hogy

az egyszerű bejelentés alapján felépült lakóépület jogszerűtlenül, szabálytalan építési tevékenységgel valósult meg.

A Budapesti Kormányhivatal arról is tájékoztatott, hogy „a Kormányhivatal az egyszerű bejelentés alapján megépült lakóépületre vonatkozó hatósági bizonyítvány iránti kérelmet elutasította, a hatósági bizonyítvány kiadását megtagadta, és ezzel egyidejűleg a szabálytalan építési tevékenységgel megvalósított lakóépületre vonatkozóan az építésrendészeti eljárást megindította”.

Hiába mentegetőzött többször is Tordai Bence azzal, hogy minden rendben zajlott a budai villája megépítése körül, szabálytalan építkezés miatt a kormányhivatal eljárást indított a párbeszédes politikus becslések szerint százötvenmilliós háza ügyében.

Kapcsolódó tartalom

Tordai Bence villabotrányát a Metropol robbantotta ki, miután a lap megírta, hogy a Párbeszéd társelnöke vett magának egy parasztházat Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában.

Az ellenzéki politikus lényegében e mögé a parasztház mögé „bújva” kezdte el kijátszani az építési előírásokat, mivel a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott új épület építésére engedélyt.

Kapcsolódó tartalom

Kiemelt kép: Tordai Bence politika szövetségesével a II. kerületi polgármsterrel, Ősi Gergellyel fotózkodik. (Kép: Metropol)

Ajánljuk még