logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Játszva tanulhatják a pénzügyi tudatosságot a diákok

Az általános és középiskolás diákok pénzügyi nevelését az idén több mint 570 ezer példányban készült, többféle ingyenes kiadvány segíti, amelyek kiterjesztett valóság és e-learning megoldásokkal, animációkkal játszva tanítják pénzügyi tudatosságra a diákokat – közölte a Pénziránytű Alapítvány szerdán az MTI-vel.

A pénzügyi tudatosság fejlesztését támogató matematika és történelem példatárakból 175 ezer példány érkezik a középiskolákba, emellett közel 400 ezer példányt rendeltek az iskolák az alapvető pénzügyi és gazdálkodási ismereteket tartalmazó tankönyvekből és a pénzügyi fejezetekkel kiegészített munkafüzetekből általános iskolások és középiskolások számára – írták.

Az általános iskolásoknak szóló Küldetések a pénz világában című tankönyv az idén látványos kiterjesztett valóság (AR) megoldásokkal készült, és 20 új animációval is kiegészült a szórakozva tanulás jegyében.

Az AR tartalmakat már tavaly bevezették a középiskolásoknak szóló Iránytű a pénzügyekhez című tankönyvbe, amely idén is része a tankönyvcsomagnak.

A kiadványokon keresztül elérhető több mint száz oktató kisfilm is a mindennapi pénzügyi és gazdálkodási ismeretek témakörében.

A Pénziránytű Alapítvány Magyar Nemzeti Bank támogatásából megvalósult tananyagai 2016 óta már közel kétmillió példányban jutottak el ingyenesen az iskolákba – áll a közleményben.

A kiemelt kép illusztráció.

Ajánljuk még